Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Internet » Websites » Facebook » Hoe vind ik vrienden op Facebook

Hoe vind ik vrienden op Facebook

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 10 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Je hebt je eindelijk aangemeld voor Facebook, je profiel is mooi ingevuld en je hebt een update geplaatst. Maar hoe kun je nu al je gewone vrienden ook via Facebook volgen? Door ze op te zoeken. En dat is heel gemakkelijk.

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 471


Benodigdheden

 • Computer met internet
 • Facebook-inloggegevens

Stappen

 1. Zoek naar vrienden

  De makkelijkste manier om naar vrienden op Facebook te zoeken is door de zoekbalk te gebruiken. Vul de naam van je vriend(in) in en druk op enter. Als je vriend(in) ook op Facebook zit, dan verschijnt zijn of haar naam in beeld.

 2. Uitgebreid zoeken

  Als je niet één resultaat krijgt, maar heel veel resultaten, dan kun je uitgebreid zoeken om toch de juiste persoon in beeld te krijgen. Klik daarvoor in het lijstje met de namen op 'Meer resultaten weergeven'. Je krijgt dan een scherm te zien met alle mensen met die naam. Gebruik vervolgens de zoekfilters om de juiste persoon te vinden. Je kunt bijvoorbeeld eerst links op 'Mensen' klikken en vervolgens bovenin een locatie toevoegen.

 3. Importeer contactpersonen

  Een andere makkelijke manier van je vrienden op Facebook vinden, is je contactpersonen importeren. Dit kan bijvoorbeeld via je e-mailaccount. Klik op het icoontje met de twee hoofdjes, linksboven in je blauwe balk. Er verschijnt dan een uitklapvenster met de optie 'Vrienden zoeken'. Klik daarop. Nu zie je rechts een aantal icoontjes van programma's die je kunt gebruiken om contactgegevens over te zetten. Klik op het gewenste icoontje, geef je aanmeldgegevens voor deze account op en klik op 'Vrienden zoeken'. Je krijgt nu te zien welke vrienden uit jouw adreslijst ook op Facebook zitten.

 4. Zoek op basis van overeenkomsten

  Weet je niet meer precies hoe al je voormalige klasgenoten of collega's heten? Tik dan in de zoekbalk 'Vrienden zoeken' in. Het eerste resultaat is een app waarmee je gemakkelijk vrienden kunt zoeken op basis van bijvoorbeeld woonplaats of school. Deze app werkt vooral goed als je via de eerdere stappen al een aantal vrienden hebt toegevoegd, omdat de resultaten gefilterd worden op basis van het aantal gemeenschappelijke vrienden en eventuele gemeenschappelijke kenmerken. Als Keesje bevriend is met Pietje en ook met Ria, Thea en Bob, die elkaar ook weer kennen, dan is de kans groot dat Pietje ook een bekende is van Ria, Thea en Bob.

 5. Nodig vrienden uit

  Zijn er vrienden die je niet via de verschillende zoekopties kunt vinden, bijvoorbeeld omdat ze nog niet aangemeld zijn bij Facebook of bekend staan onder een andere naam? Nodig ze dan handmatig uit. Je kunt zoveel mogelijk vrienden (tegelijk!) uitnodigen als je wilt. Zet er voor de zekerheid wel even een persoonlijke boodschap bij, zodat je vrienden zeker weten dat het inderdaad om jou gaat.

Do's

 • Nodig alleen mensen uit die je ook daadwerkelijk kent, die zijn het leukst om te volgen
 • Gebruik de verschillende opties om zoveel mogelijk van je vrienden op Facebook te vinden

Don'ts

 • Nodig mensen niet meerdere keren uit. Niet iedereen is al lid van Facebook of zit daarop te wachten. Steeds mailtjes ontvangen kan dan hinderlijk zijn

Bron

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!