Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Eieren » Hoe maak ik gevulde eieren
4

Hoe maak ik gevulde eieren

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 15 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe maak ik gevulde eieren
Met dit recept voor gevulde eieren scoor je altijd hoge ogen: het is smaakvol, kruidig en toch heel gemakkelijk te maken. Lekker voor op een verjaardag of gewoon voor tijdens een lekker borrelavondje.

Hoedoe door: Adine Faber-Versluis

Bekijk het profiel van Adine Faber-Versluis
Aantal Hoedoes: 469


Benodigdheden

  • Benodigdheden voor 20 gevulde eieren:
  • 10 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Klein handje verse peterselie
  • Klein handje verse bieslook
  • Lepel
  • Theelepel
  • Schaaltje
  • Eierkoker of pannetje
  • Slagroomspuit of plastic zakje
  • Mooi bord

Stappen

  1. Kook en snijd de eieren

    Kook de eieren in een pannetje of een eierkoker tot ze hardgekookt zijn. Doe dit het liefst op tijd, zodat ze goed afgekoeld zijn op het moment dat je ze gaat verwerken.

    Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.

  2. Bereid de vulling

    Haal vervolgens voorzichtig de dooiers uit de eieren en doe ze in een bakje. Voeg hier de overige ingrediënten aan toe: de peterselie, de bieslook, de (gesneden) knoflook, het kerriepoeder, de paprikapoeder, de mayonaise, ketchup en mosterd en het fijngehakte sjalotje.

    Gebruik de lepel om hier een gladde massa van te maken. Proef tussendoor af en toe of alles goed op smaak is. Eventueel kun je wat extra kruiden, knoflook of bieslook toevoegen. Dat kan de smaak net wat meer uitgesproken maken.

  3. Vul de eieren

    Als de vulling goed op smaak is en mooi glad is neem je een slagroomspuit en schep je de vulling daarin over. Spuit de vulling vervolgens in de eieren.

    Heb je geen slagroomspuit bij de hand, schep alles dan over in een plastic zakje. Als je dan vervolgens een klein hoekje uit de zak knipt, heb je ook een mooie spuit.

  4. Garneer eieren en dien ze op

    Zijn alle eieren gevuld? Schud er nog een klein beetje paprikapoeder overheen en doe er nog een klein stukje peterselie op. Zet ze vervolgens op een mooie schaal of een mooi bord. Garneer de schaal eventueel nog met een paar blaadjes sla en zet ze in de koelkast of serveer meteen ze aan je gasten! Allemaal zelf opeten kan natuurlijk ook!

Do's

  • Kook de eieren ruim van tevoren. Dan hebben ze tijd om af te koelen en smelt je vulling niet
  • Gebruik verse kruiden. Dat is lekkerder en het ziet er mooier uit

Don'ts

  • Kook de eieren niet te lang door, dan krijgt de dooier een donkerblauw randje en dat maakt de vulling minder mooi geel

Bron

Eigen ervaring