Hoe kan ik tzatziki maken
Document acties
- Tijdshoeveelheid 15 minuten
- Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Benodigdheden
- 350 gram Griekse yoghurt (die is wat dikker dan de gewone yoghurt zoals wij die kennen)
- 2 eetlepels citroensap
- 2 teentjes knoflook
- 1 komkommer
- Scheutje olijfolie
- Beetje paprika
- Theedoek
- Mengkom
- Spatel of garde
- Rasp
- Mes
- Knoflookpers
Stappen
-
Schil de komkommer
Schil de komkommer. Snijd hem vervolgens door de helft en haal de zaadjes eruit. Rasp beide helften. Des te fijner de rasp is, des te fijner de saus wordt. Ga bij voorkeur voor de kleinste mogelijkheid.
-
Laat de komkommer uitlekken
Komkommer bevat veel water. Als al dat water in de tzatziki terecht komt, is deze lang zo lekker niet meer. Laat de komkommer daarom goed uitlekken. Dat kun je bijvoorbeeld doen door de geraspte komkommer in de theedoek te doen en dat boven een bakje (of de wasbak) te hangen.
-
Maak de saus
Als de komkommer uitgelekt is, voeg je deze toe aan de yoghurt. Roer de komkommer en yoghurt goed door elkaar en voeg vervolgens de citroensap toe.
-
Voeg de knoflook toe
Pers de teentjes knoflook fijn en voeg ze ook toe aan de mix. Als je geen knoflookpers hebt, kun je de teentjes ook heel fijn snijden. Let er dan wel op dat er geen grote stukjes meer bij zitten, die een nadelige invloed op de smaak kunnen hebben.
-
Breng de saus verder op smaak
Als de knoflook ook goed door de saus geroerd is, voeg je een scheutje olijfolie toe. Roer alles goed door en proef of de saus op smaak is. Snijd vervolgens wat kleine stukjes paprika af en strooi deze uit over de saus, voor een speels effect. Je kunt hierbij zelf kiezen voor een kleur; groen past mooi bij de saus, maar rood geeft bijvoorbeeld weer een heel speels effect!
Do's
- Heb je nog verse citroenen liggen? Gebruik dan verse sap, voor nog meer smaak
Don'ts
- Wees voorzichtig met het toevoegen van de knoflook en zorg ervoor dat deze écht erg fijn is