|
-
Een saus kan een gerecht tot grote hoogte laten stijgen, maar ook volledig om zeep helpen. Sauzen verhogen het eetplezier als ze mooi zijn van smaak en structuur en goed aansluiten bij overige ingrediënten van een gerecht. Voor beginnende koks kan het maken van een mooie saus dan ook een grote uitdaging zijn, een waar die zich soms liever niet aan waagt. Wanhoop echter niet; de kunst van het sauzen maken is te leren. Ook hierbij geldt: oefening baart kunst. Begin gewoon met enkele basissauzen – zoals mayonaise of hollandaisesaus -, het variëren en experimenteren volgt dan later wel.
-
Door: Janine Bruinooge
Onze frieten dopen we er in, maar ook menig broodje gezond of salade wordt er mee opgetuigd. Mayonaise: we zijn er dol op. Toch maken slechts weinigen van ons het zelf. Het dikkige sausje met gele gloed wil namelijk nog weleens schiften. Als je alle ingrediënten op de juiste temperatuur en tempo mengt, kan het echter niet misgaan en heb je binnen een mum van tijd een heerlijke zelfgemaakte mayonaise op tafel staan. Patat eten wordt dan echt een feest!
Home
»
Eten & drinken
»
Basiskeuken
»
Sauzen
-
Door: Renate Boogvrouw
Zoetzure saus is een heerlijk onderdeel van de Aziatische keuken. Het is kant-en-klaar te koop in een potje bij de supermarkt, maar je kunt ook zelf zoetzure saus maken van verse ingrediënten. Gezond en lekker!
Home
»
Eten & drinken
»
Basiskeuken
»
Sauzen
-
Door: Adine Faber-Versluis
Bij een echt Hollandse maaltijd hoort natuurlijk ook een flinke schep appelmoes. Dit kun je - overigens vrij goedkoop - in de winkel kopen, maar zelf maken is veel lekkerder. Zeker als je dit recept volgt!
Home
»
Eten & drinken
»
Basiskeuken
»
Sauzen
-
Door: Adine Faber-Versluis
Vla, appeltaart, chocolademelk: het smaakt allemaal net wat lekkerder met een flinke toef zelfgemaakte slagroom. Maar hoe maak je dat? Het is helemaal niet moeilijk.
Home
»
Eten & drinken
»
Basiskeuken
»
Sauzen
-
Door: Adine Faber-Versluis
Mosterd werd al in de vierde eeuw voor Christus gebruikt en behoort nog steeds tot de standaarduitrusting van menig kookliefhebber. Je kunt het voordelig kopen, maar ook zelf maken. Mosterd maken is vrij eenvoudig en je kunt grote hoeveelheden in één keer maken. Dan heb je altijd voldoende op voorraad. Variëren met extra ingrediënten kan natuurlijk ook.
Home
»
Eten & drinken
»
Basiskeuken
»
Sauzen
-
Door: Adine Faber-Versluis
De firma Heinz heeft er een fortuin mee verdiend: ketchup. En na deze oorspronkelijke variant van de rode saus, maakten veel andere merken een eigen variant. De lekkerste ketchup maak je echter nog altijd zelf.
Home
»
Eten & drinken
»
Basiskeuken
»
Sauzen
-
Door: Adine Faber-Versluis
Je kunt het eten in combinatie met een stukje kaas, een al dan niet gefrituurd kippetje of lekker op de wrap: honingmosterdsaus is lekker én heel veelzijdig. Hoewel er verschillende varianten in de winkel te koop zijn, maak je de lekkerste saus gewoon zelf.
Home
»
Eten & drinken
»
Basiskeuken
»
Sauzen
-
Door: Adine Faber-Versluis
Tijdens het vlees bakken of braden houd je vaak heerlijke jus over. Maar wat als je jus wilt maken zonder dat je eerst vlees klaarmaakt? Of als je meer jus nodig hebt? Dan hebben wij hier een lekker recept voor je.
Home
»
Eten & drinken
»
Basiskeuken
»
Sauzen
|
|