|
-
Een toastje, een stuk stokbrood of een snee ciabatta: ze worden allemaal nog lekkerder als je er iets op smeert. Een eigengemaakte kruidenboter, tapenade of pesto doet wonderen voor vrijwel iedere broodsoort.
-
Door: Janine Bruinooge
Het kan bij een lekker gebakken biefstukje, maar is ook heerlijk in combinatie met vis, bijvoorbeeld zalm. Of gewoon op een stukje stokbrood. Kruidenboter: je kunt het kant en klaar kopen, maar waarom zou je dat doen? Zelf maken is heel eenvoudig. Bovendien kun je dan je favoriete kruiden gebruiken.
Home
»
Eten & drinken
»
Basiskeuken
»
Smeersels
-
Door: Adine Faber-Versluis
Chutney komt van oorsprong uit landen als Pakistan en India, maar ook de Engelsen zijn er dol op. De trend is inmiddels ook overgewaaid naar ons land en menig keukenprins(es) verwerkt restjes groenten en fruit tot heerlijke chutneys, die (soms maanden of jaren) later weer gegeten kunnen worden. Een echte topper is de appel-mango chutney: lekker zoet en makkelijk te maken.
Home
»
Eten & drinken
»
Basiskeuken
»
Smeersels
-
Door: Adine Faber-Versluis
Boter is bijna onmisbaar in de keuken. Je gebruikt het op brood, maar ook om te bakken. Veel mensen hebben een favoriete soort boter en nemen die standaard mee als ze in de winkel zijn. Maar wist je dat je boter ook zelf kunt maken? Zelf boter maken is een precies karweitje, maar heel goed te doen. Bovendien is het resultaat veel goedkoper en gezonder; je weet immers precies wat er in gaat!
Home
»
Eten & drinken
»
Basiskeuken
»
Smeersels
-
Door: Adine Faber-Versluis
Hoewel pindakaas eigenlijk een bijproduct van pindaolie is, heeft dit beleg op zichzelf ook een vaste plaats in de keukenkastjes weten te veroveren. Hoewel het in een potje al behoorlijk gezond is, is het nog gezonder en lekkerder om pindakaas zelf te maken.
Home
»
Eten & drinken
»
Basiskeuken
»
Smeersels
|
|