Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Soep » Hoe maak ik pompoensoep
4

Hoe maak ik pompoensoep

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 30 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe maak ik pompoensoep
Heerlijk feestelijk tijdens Halloween, maar ook op andere momenten erg lekker: pompoensoep. Deze oer-Hollandse soep is leuk om te maken en - zeker als je kiest voor deze romige variant - lekker voor het hele gezin!

Hoedoe door: Adine Faber-Versluis

Bekijk het profiel van Adine Faber-Versluis
Aantal Hoedoes: 469


Benodigdheden

  • Een pompoen
  • Kruidenbouillon
  • Uitje
  • Eetlepel kerriepoeder
  • Geraspte kaas (het liefst oude kaas)
  • 125 ml slagroom
  • Prei
  • Peper en zout
  • Lepel
  • Pan
  • Staafmixer

Stappen

  1. Hol de pompoen uit

    Haal al het zachte vruchtvlees uit de pompoen. Dit kun je doen door de pompoen in stukken te snijden, maar het is natuurlijk leuker om de pompoen uit te hollen, zodat je de buitenkant straks eventueel nog kunt gebruiken om de soep in te serveren. De pompoen uithollen kun je gewoon met een lepel doen. Let er goed op dat je géén pitjes in het vruchtvlees laat zitten; die wil je niet in je soep!

  2. Voeg kruidenbouillon toe

    Fruit een uitje in een pan en doe hier de stukken pompoen bij. Laat vervolgens één blokje kruidenbouillon oplossen in een halve liter water en voeg dit bij de stukjes pompoen. Laat het geheel ongeveer 25 minuten sudderen, zodat het lekker zacht wordt.

  3. Pureer je mengsel

    Als je mengsel van kruidenbouillon en stukjes pompoen ongeveer 25 minuten op laag vuur heeft gestaan, pureer je het geheel goed met behulp van de staafmixer. Zorg ervoor dat alle klonten eruit zijn, zodat je soep straks mooi glad is.

  4. Breng de soep op smaak

    Als je soep mooi glad is, roer je voorzichtig de kerrie, de slagroom en de kaas door de soep. Voor wat betreft de kaas kun je als richtlijn ongeveer 25 gram per kom soep nemen. Voeg vervolgens naar smaak nog wat peper en zout toe. Tot slot snijd je de prei in dunne ringetjes en roer je ongeveer een handjevol prei door de soep heen. Eventueel kun je overgebleven ringetjes nog over de soep in de kommen strooien.

  5. Serveer je soep feestelijk

    Je soep is bijna af; je hoeft deze alleen nog feestelijk te serveren. Dat doe je natuurlijk door gebruik te maken van de pompoenschil. Kijk of deze stevig genoeg is om je pan soep te dragen, bedek de bodem met een stukje plastic en zet je pan soep erin. Eet smakelijk!

Do's

  • Serveer de soep ook eens in de uitgeholde pompoen! Zet hier dan wel even een bakje in waar je de soep vervolgens in giet
  • Voeg voor de variatie lekker wat knoflook toe

Don'ts

  • Bewaar de soep na het maken niet te lang; in de koelkast is de soep slechts een paar dagen houdbaar
  • Hang niet boven de pan tijdens het koken; de soep wordt erg heet en kan gaan spetteren

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Adine Faber-Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 469
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!