Persoonlijke hulpmiddelen
Vlees

4 Hoe bak ik een ouderwets lekkere gehaktbal
Hoe bak ik een ouderwets lekkere gehaktbal

Door: Adine Faber-Versluis

Natuurlijk kun je gehaktballen ook gewoon kant en klaar bij de supermarkt of slager kopen, maar een stevige, ouderwetse gehaktbal blijft toch het lekkerst. Zelf maken is helemaal niet moeilijk en als je er direct een aantal draait, bespaart het je zelfs een hoop tijd!


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Vlees

Hoe maak ik een stoofpotje

Door: Irene de Vette

Stoven is een makkelijke kooktechniek met groots resultaat. Het enige wat je er echt voor moet kunnen is geduld opbrengen. Aan vlees of vis voeg je vocht toe, waardoor dat langzaam mals wordt. Relatief goedkope ingrediënten transformeer je zo in spectaculaire gerechten! Ideaal voor een lome zondagmiddag: terwijl het vlees zachtjes staat te sudderen, ontspan je met een boek en een glas wijn terwijl de heerlijke geur zich door het hele huis verspreidt.


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Vlees

4 Hoe bak ik een heerlijk malse biefstuk

Door: Renate Boogvrouw

Het bakken van een biefstuk is best lastig. Voor je het weet komt het stukje vlees grijs, taai en smakeloos uit de pan. Maar als je kort en heet bakt, heb je in een wip een heerlijk mals biefstukje op tafel.


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Vlees

4 Hoe maak ik kroketten
Hoe maak ik kroketten

Door: Adine Faber-Versluis

Natuurlijk kun je kroketten kant-en-klaar kopen, maar zelf kroketten maken is veel lekkerder. Bovendien kun je dan ook variëren met ingrediënten en je eigen superkroketten samenstellen. En ook niet onbelangrijk; als je ze maakt met verse, biologische ingrediënten, zijn ze vaak nog veel gezonder ook.


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Vlees

4 Hoe maak ik goulash
Hoe maak ik goulash

Door: Adine Faber-Versluis

Pittige Oostenrijkse goulash, heerlijke Hongaarse goulash of 'gewoon' de ouderwetse goulash van oma: stuk voor stuk heerlijke gerechten, die met name op koude dagen lekker smaken. Maar hoe maak je ze ook alweer? Hier een heerlijk recept voor goulash zoals deze vroeger gemaakt werd.


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Vlees

4 Hoe maak ik varkensrollade klaar
Hoe maak ik varkensrollade klaar

Door: Adine Faber-Versluis

Het is hét ultieme recept voor de feestdagen, een lekkere varkensrollade. Je kunt natuurlijk een kant-en-klaar exemplaar in de winkel kopen. Het bereiden daarvan is vaak al een uitdaging. Maar nog lekkerder en leuker is het maken en bereiden van je eigen varkensrollade. Dat doe je zo.


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Vlees

4 Hoe paneer en bak ik een schnitzel
Hoe paneer en bak ik een schnitzel

Door: Adine Faber-Versluis

Een schnitzel is een van de meest populaire vleesgerechten ter wereld. Het wordt gemaakt van rund, kip, kalf, kalkoen of varken en gekenmerkt door de platte vorm. Die vorm heeft de schnitzel te danken aan de bereidingswijze van het vlees; het wordt platgeslagen met een hamer. Schnitzels worden meestal gepaneerd gegeten. Maar hoe paneer en bak je een schnitzel, zonder dat hij taai wordt? Zo.


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Vlees

4 Hoe maak ik zelf kibbeling
Hoe maak ik zelf kibbeling

Door: Adine Faber-Versluis

Een portie kibbeling gaat er eigenlijk altijd wel in. Als je dit bij de visboer haalt, dan weet je niet precies wat erin zit en hoe ongezond het is. Je kunt kibbeling ook zelf maken. Dat is net zo lekker en dan weet je precies wat erin zit. Bovendien is het heel gemakkelijk.


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Vlees

Hoedoeners in de spotlight
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!