Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Koek en gebak » Hoe maak ik brownies
4

Hoe maak ik brownies

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 1 uur
  • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe maak ik brownies
Een beetje zacht, vol van smaak en zeker niet taai: echte lekkere brownies maken is best lastig. Met dit recept voor brownies én een beetje oefening lukt het echter iedereen om deze donkere lekkernij op tafel te zetten. Heerlijk voor verjaardagen, maar ook perfect voor een lekker lui weekend of gewoon even tussendoor.

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 471


Benodigdheden

  • 225 gram ongezoete chocolade
  • 1 kopje boter
  • 5 eieren
  • 3 kopjes suiker
  • 1,5 kopje bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel vanille
  • 2,5 kopje nootjes, licht geroosterd en in stukjes
  • Pan
  • Mixer
  • Mengkom

Stappen

  1. Verwarm de oven voor

    Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet direct een bakplaat in. Als je een glazen of donkere metalen bakplaat gebruikt, dan mag de oven ook iets minder warm gezet worden.

  2. Smelt de chocolade

    Doe de boter en chocolade in een steelpannetje en zet deze op laag vuur. Laat beiden smelten en zet het pannetje daarna even aan de kant.

  3. Bereid het beslag

    Doe de eieren, suiker en vanille in de mengkom en mix deze ingrediënten op de hoogste stand gedurende tien minuten door elkaar.

    Voeg daarna geleidelijk de chocolade, het bloem en zout toe en mix net zolang tot je een mooi, glad mengsel hebt. Roer daarna de noten door het beslag heen.

  4. Bak de brownies

    Giet het beslag in de ingevette ovenschaal en bak ze binnen 35 tot 40 minuten af. Daarna kun je ze af laten koelen, maar warm zijn ze ook lekker.

  5. Garneer ze

    Je kunt de brownies direct opeten, maar je kunt ze ook nog garneren met een lekkere chocoladesaus en bijvoorbeeld wat witte chocoladevlokken. Heb je nog wat chocolade over? Maak daar dan iets lekkers van. Brownies zijn lekker bij de koffie, maar ook onmisbaar bij bijvoorbeeld een high tea.

Do's

  • Neem de tijd voor het bereiden van het deeg, dat is de sleutel tot een bord heerlijke brownies

Don'ts

  • Bak de brownies niet te lang

Bron

o.a. Smulweb.nl

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!