Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Koek en gebak » Hoe maak ik een kwarktaart
4

Hoe maak ik een kwarktaart

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 5 uren
  • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe maak ik een kwarktaart
Of het nu voor een verjaardag is of 'gewoon': een kwarktaart kan altijd. Deze taarten zijn lekker fris en voor de bereiding is geen oven nodig. Dat bespaart weer tijd en is ook nog eens voordelig.

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 471


Benodigdheden

  • 150 gram suiker
  • 7 blaadjes gelatine (transparant)
  • 5 eetlepels poedersuiker
  • 500 gram magere kwark
  • Zakje vanillesuiker
  • 250 ml slagroom
  • 2 eiwitten
  • 1 citroen
  • Pak lange vingers
  • Springvorm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Mixer
  • Staafmixer
  • Pan
  • Optioneel: fruit, bijvoorbeeld een paar schijven ananas, een aantal perzikhelften of wat aardbeien

Stappen

  1. Week de gelatine

    Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Zorg ervoor dat de blaadjes helemaal onder water staan. Zodra ze compleet flexibel zijn, kunnen ze gebruikt worden.

  2. Meng de kwark

    Doe de kwark, suiker en vanillesuiker bij elkaar in een mengkom en roer dit goed door elkaar, tot je een aardig gladde massa hebt. Je kunt het mengsel straks met de mixer helemaal glad maken.

  3. Voeg gelatine en eiwitten toe

    Warm de citroensap even op in een pannetje en laat de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin oplossen. Klop vervolgens de eiwitten goed op en voeg de opgeloste gelatine en de opgeklopte eiwitten toe aan de kwark. Roer dit weer goed door elkaar.

  4. Optioneel: kies voor fruit

    Je kunt een neutrale kwarktaart maken, maar ook kiezen voor een kwarktaart met een smaakje. Als je dat laatste wilt, gebruik dan de staafmixer om bijvoorbeeld ananas, perziken of aardbeien fijn te maken. Roer dit fruitpapje door de kwark heen. Proef even of het mengsel genoeg smaak heeft. Bewaar eventueel wat fruit voor de garnering.

  5. Klop de slagroom

    Klop de slagroom stevig op met de handmixer en roer dit ook door de kwark heen. Eventueel kun je nu het mengsel met de handmixer glad maken. Doe dit niet op de hoogste stand; het is niet de bedoeling dat de stevigheid en luchtigheid van het mengsel verloren gaan.

  6. Bereid de bodem

    Pak de springvorm en klem over de bodem een vel bakpapier. Beleg de volledige bodem met lange vingers en maak de lange vingers een klein beetje nat. Dan worden ze wat zachter en zijn ze makkelijker in vorm te krijgen.

  7. Maak de taart af

    Giet vervolgens het mengsel over de lange vingers heen en verdeel het netjes over de bodem. Strijk de taart glad met een mes en laat de taart tenminste vier uur opstijven in de koelkast. Garneer deze daarna eventueel nog met wat vruchtjes.

Do's

  • Neem de tijd; het bereiden van de kwarktaart duurt niet zo lang, maar hij moet wel een minimaal vier uur opstijven in de koelkast
  • Varieer met koeksoorten voor de bodem; mariakaakjes, Bastognekoeken en speculaas kunnen ook heerlijk zijn.

Bron

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Adine Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 471
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!