Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Wereldkeuken » Hoe maak ik falafel volgens oosters recept

Hoe maak ik falafel volgens oosters recept

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 1 uur
  • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe maak ik falafel volgens oosters recept
Van oorsprong komt falafel uit het Midden-Oosten, maar het is tegenwoordig wereldwijd populair. Serveer het bijvoorbeeld met pitabrood, rauwkost en hummus.

Hoedoe door: Debby

Bekijk het profiel van Debby
Aantal Hoedoes: 9


Benodigdheden

  • keukenmachine, (frituur)pan, schuimspaan
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • handje verse peterselie, gehakt
  • handje verse koriander, gehakt
  • handje verse munt, gehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel bloem
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 3 bosuitjes, gehakt
  • water
  • zout
  • plantaardige olie om in te frituren

Stappen

  1. Begin met knoflook

    Haal de schil van de knoflooktenen en doe ze in de keukenmachine. Maal deze helemaal fijn. (Dit om te voorkomen dat je later te grote stukken knoflook in je saus hebt.)

  2. Kikkererwten

    Laat het blik kikkererwten goed uitlekken en doe de kikkererwten in de keukenmachine. Maal ze fijn in ongeveer 30 seconden totdat er een gladde pasta ontstaat.

  3. Alles mixen

    Voeg deze ingrediënten toe aan de keukenmachine en maal vervolgens alles fijn totdat er een stevige pasta ontstaat:

    • ui
    • bosuitjes
    • alle kruiden: koriander, munt, komijnpoeder, chilipoeder
    • bloem
    • zout
  4. Wachten

    Laat het mengel een half uur staan.

  5. Balletjes maken

    Maak balletjes ter grootte van een golfbal.

  6. Frituren

    Laat de balletjes één voor één met een lepel voorzichtig in de hete olie glijden. Let erop dat ze helemaal ondergedompeld zijn.

    Frituur de balletjes totdat ze aan alle kanten goudbruin gekleurd zijn, je kunt ze er dan met een schuimspaan uit scheppen.

Do's

  • Nadat je de balletjes uit de olie hebt gehaald, kun je ze het beste even laten uitlekken op keukenpapier.
  • Als het mengsel te nat is, kun je extra bloem toevoegen.
  • Als het mengsel te droog is, kun je extra water toevoegen.

Hoeveel.

door Dalila el Moujahid op 25-01-2012 23:32
Hoeveel balletjes kan je hieruit maken?