Hoe maak ik falafel volgens oosters recept
Document acties
- Tijdshoeveelheid 1 uur
- Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Benodigdheden
- keukenmachine, (frituur)pan, schuimspaan
- 1 blik kikkererwten
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook
- handje verse peterselie, gehakt
- handje verse koriander, gehakt
- handje verse munt, gehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel bloem
- 1 theelepel chilipoeder
- 3 bosuitjes, gehakt
- water
- zout
- plantaardige olie om in te frituren
Stappen
-
Begin met knoflook
Haal de schil van de knoflooktenen en doe ze in de keukenmachine. Maal deze helemaal fijn. (Dit om te voorkomen dat je later te grote stukken knoflook in je saus hebt.)
-
Kikkererwten
Laat het blik kikkererwten goed uitlekken en doe de kikkererwten in de keukenmachine. Maal ze fijn in ongeveer 30 seconden totdat er een gladde pasta ontstaat.
-
Alles mixen
Voeg deze ingrediënten toe aan de keukenmachine en maal vervolgens alles fijn totdat er een stevige pasta ontstaat:
- ui
- bosuitjes
- alle kruiden: koriander, munt, komijnpoeder, chilipoeder
- bloem
- zout
-
Wachten
Laat het mengel een half uur staan.
-
Balletjes maken
Maak balletjes ter grootte van een golfbal.
-
Frituren
Laat de balletjes één voor één met een lepel voorzichtig in de hete olie glijden. Let erop dat ze helemaal ondergedompeld zijn.
Frituur de balletjes totdat ze aan alle kanten goudbruin gekleurd zijn, je kunt ze er dan met een schuimspaan uit scheppen.
Do's
- Nadat je de balletjes uit de olie hebt gehaald, kun je ze het beste even laten uitlekken op keukenpapier.
- Als het mengsel te nat is, kun je extra bloem toevoegen.
- Als het mengsel te droog is, kun je extra water toevoegen.
Hoeveel.