Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Wereldkeuken » Italiaans » Hoe maak ik verse pesto

Hoe maak ik verse pesto

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 20 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe maak ik verse pesto
Nadat je eenmaal goede zelfgemaakte pesto geproefd hebt zul je niet snel meer teruggrijpen naar de fabriekspesto. Probeer dus zeker eens deze zelf te maken!

Hoedoe door: Paul Hermans

Bekijk het profiel van Paul Hermans
Aantal Hoedoes: 1


Benodigdheden

  • 100ml olijfolie van goede kwaliteit
  • 25 g pecorino
  • 25 g parmezaan
  • 25 basilicum blaadjes
  • 40 g pijnboompitten
  • een snufje zout

Stappen

  1. Rasp de kaas

    Rasp de pecorino en de parmezaanse kaas fijn.

  2. Maal de basilicum fijn

    Doe als eerste de basilicum blaadjes in de vijzel en maal deze fijn.

  3. Maal de pijnboompitten fijn

    Voeg de pijnboompitten toe en maak deze wederom fijn.

  4. Voeg de kaas toe

    Voeg beide kazen toe

  5. Vijzel de pesto fijn

    Blijf vijzelen totdat de pesto goed fijn is.Lukt dit niet kun je altijd even valsspelen door een staafmixer te gebruiken.

  6. Voeg de olijfolie toe

    Als laatste voeg je langzaam de olijfolie toe. De hoeveelheid kan verschillen. Toevoegen dus totdat de pesto vloeibaar genoeg is!

  7. Voeg wat zout toe

    Een snufje zout kan toegevoegd worden naar smaak en dan… Ready to eat!

Do's

  • Verse ingrediënten gebruiken
  • Kaas zelf raspen
  • Combineren met een verse pasta

Don'ts

  • Geen verse ingrediënten gebruiken

Bron

Hoedoeners in de spotlight
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!