Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Geld » Bijverdienen » Hoe vind ik thuiswerk
5

Hoe vind ik thuiswerk

Document acties
  • Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Veel geld verdien je er niet mee, maar als je op zoek bent naar een klein extraatje kan thuiswerk voor jou de oplossing betekenen. Tenminste, als je betrouwbaar thuiswerk weet te vinden. En daar is best een lange adem voor nodig. Waar je zoal op moet letten bij het vinden van geschikt thuiswerk lees je in deze hoedoe.

Hoedoe door: Cindy Kamstra

Bekijk het profiel van Cindy Kamstra
Aantal Hoedoes: 86


Benodigdheden

  • Gezond verstand
  • Lange adem

Stappen

  1. Betaal nooit voor thuiswerk

    Op internet en in de kranten zijn veel dubieuze thuiswerkaanbiedingen te vinden waar je eerst zelf geld in moet steken voordat je kunt gaan verdienen.

    Vaak wordt er inschrijfgeld gevraagd voordat je de vacatures kunt inzien. Of je moet eerst een “startpakket” of thuiswerkgids kopen voordat je aan de slag kunt. Het komt ook voor dat je een duur 0900-nummer moet bellen “voor meer informatie” en dat de verbinding dan na tien minuten of langer wachten plotseling verbroken wordt zonder dat je iets wijzer bent geworden.

    Voor betrouwbaar thuiswerk hoef je nooit, op welke manier dan ook, zelf te betalen voordat je kunt beginnen met geld verdienen.

  2. Geloof niet in gouden bergen

    “Verdien tot 1.000 euro per dag met het lezen van e-mails”. Wie kent deze en vergelijkbare thuiswerkaanbiedingen niet? Als je ze mag geloven, kun je heel simpel een fortuin verdienen met thuiswerken. We willen je meteen even uit die droom helpen: rijk zul je er echt niet van worden. Helaas, ook in dit soort gevallen gaat het vaak om dubieuze praktijken.

    Twijfel je daaraan? Vraag jezelf dan eens af: als je echt zo gemakkelijk rijk kon worden, waarom doet dan niet elke Nederlander aan thuiswerk?

    De enige gouden bergen die aan deze oproepen verdiend worden zijn de bedragen die de adverteerders zelf binnenslepen als er maar genoeg mensen reageren op hun aanbieding (zie ook de vorige stap).

  3. Kijk rond in je omgeving

    Wat voor soort thuiswerk zoek je eigenlijk? Op internet vind je verschillende categorieën, van inpak- en sorteerwerk tot teksten schrijven voor sites waarop ook advertenties te vinden zijn. Maar er zijn met wat fantasie ook nog andere mogelijkheden denkbaar. Je zou bijvoorbeeld gastouder kunnen worden voor kinderen die na school niet meteen naar huis kunnen. Of misschien zoekt je bejaarde buurvrouw nog iemand die haar was wil doen.

  4. Meld je bij bedrijven

    Ben je serieus op zoek, dan zou je eens kunnen informeren bij bedrijven in jouw regio of ze wel eens met thuiswerkers werken. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan een distributiecentrum van weekbladen en folders, die zoeken soms mensen die als “ophaalpunt” kunnen fungeren. De bezorgers van de kranten komen hun lading dan bij jou ophalen.

    Er zijn ook door het hele land diverse “thuiswerkcentrales” te vinden waar je je kunt aanmelden. Vaak kom je dan wel op een wachtlijst te staan, aangezien thuiswerk schaars is en de vraag ernaar steeds groter wordt. Een overzichtelijke lijst met contactgegevens van thuiswerkcentrales per provincie vind je op inpakwerk-thuiswerk.nl.

  5. Heb geduld en blijf realistisch

    Doordat steeds meer werkzaamheden die vroeger door thuiswerkers gedaan konden worden nu door machines worden overgenomen, moet je betrouwbaar thuiswerk tegenwoordig met een lampje zoeken. De vraag is veel groter dan het aanbod. Vandaar ook dat zoveel oplichters en bedriegers hun kans schoon zien en met dubieuze oproepen en aanbiedingen komen. Het vergt dus in de meeste gevallen een hele lange adem om aan een geschikte thuiswerkbaan te komen. Realiseer je dus dat de kans groot is dat het niet binnen afzienbare tijd lukt. Daarom is thuiswerk ook niet geschikt als hoofdbron van inkomsten of wanneer je acuut geld nodig hebt. Misschien is in dat geval een krantenwijk een betere oplossing.

  6. Begin voor jezelf

    Nog een mogelijkheid om thuis te werken is natuurlijk je eigen bedrijf te beginnen. In de hoedoe “Hoe word ik freelancer” en op de freelancerswebsite Lancelots vind je alle informatie die je daarvoor nodig hebt.

    Werk ze!

Do's

  • Je verwachtingen laag houden als het gaat om de verdiensten en het soort werk.
  • Van tevoren goede schriftelijke afspraken maken.

Don'ts

  • Geloven in sprookjes. Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat meestal ook.
  • Reageren op advertenties en aanbiedingen waar niet duidelijk bij staat wat het werk precies inhoudt of waar geen concrete bedrijfsgegevens bij vermeld staan.

Meer uitleg