Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Wonen & inrichten » Hoe bespaar ik op mijn dakkapel
4

Hoe bespaar ik op mijn dakkapel

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 3 dagen
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoe bespaar ik op mijn dakkapel
Een dakkapel kan je saaie rommelzolder omtoveren in een mooie, zonnige werkkamer of een slaapkamer voor je puber die een eigen plek wil. Hoe zorg je dat de rekening er ook zonnig uitziet? Door slim te kiezen voor de beste aanbieding!

Hoedoe door: Erik Pieters

Bekijk het profiel van Erik Pieters
Aantal Hoedoes: 1


Benodigdheden

  • Internet
  • Wensen
  • Gezond verstand

Stappen

  1. Maak een wensenlijst

    Voor je weet hoe je kunt besparen, moet je weten wat je wilt kopen. Bedenk hoe je ideale dakkapel eruitziet. Noteer de afmetingen, materialen, kleuren, het aantal ramen en eventuele opties die je wilt laten inbouwen.

    Hoe concreter, hoe beter.

    Na het vergelijken van offertes heb je nog steeds de mogelijkheid om je wensen bij te stellen. Maar het is zonde om niet te krijgen wat je wilt, terwijl het wel mogelijk was.

  2. Praat met de buren

    Je kunt vaak korting krijgen op een grote opdracht. De dakkapelspecialist kan namelijk voordeliger inkopen en heeft vaak minder kosten aan transport.

    Het loont dus om je dakkapel tegelijk te bouwen met andere dakkapellen in de straat. Informeer bij je buren of zij plannen hebben voor een dakkapel. Vertel er duidelijk bij dat jij sowieso een dakkapel wilt plaatsen; dat kan ze net over de streep helpen.

  3. Kijk vooruit: isoleer

    Je koopt een dakkapel om er lang van te genieten. Let er dus op dat je dakkapel goed geïsoleerd is. Op de lange termijn scheelt dat je flink in stookkosten.

    De aanschafprijs is dan misschien hoger, maar dat kun je terugverdienen door de besparing op energiekosten.

    Isolatie komt niet alleen van de dakkapel zelf, maar ook voor een groot deel van de beglazing. Zoek uit of je wilt investeren in beter isolerend HR++ glas. Beoordeel je aanbiedingen op de mate van isolatie. 

  4. Let op levensduur

    Welk materiaal je kiest, bepaalt de levensduur van je dakkapel. Een houten dakkapel gaat in de regel bijvoorbeeld korter mee dan één van kunststof.

    Ga na hoe lang je nog in je huis blijft wonen. Als je binnen tien jaar verwacht te verhuizen, kun je vaak voor goedkopere materialen kiezen. 

    Verwacht je lang in je huis te blijven wonen? Dan kan een duurder materiaal met een langere levensduur op lange termijn kosten besparen.

  5. Vergelijk offertes

    Vergelijk offertes voor je ideale dakkapel. Offertes zijn makkelijk online aan te vragen. Dat is gratis en vrijblijvend. 

    Met een stuk of zes offertes op zak kun je rustig bekijken wie de beste deal biedt. Je staat ook sterker in het onderhandelen over de prijs. Je hebt immers een goede mogelijkheid om de opdracht voor je dakkapel bij een ander te plaatsen.

  6. Controleer de reputatie van het bedrijf

    Geef jezelf wat extra zekerheid.

    Als uit de offertes een bedrijf naar voren is gekomen, controleer dan hoe andere klanten dat bedrijf beoordelen. Heeft het keurmerken of vertrouwenszegels? Zijn er klachten over het bedrijf bij Consumentenbond, TROS Radar of Vereniging Eigen Huis?

    Nu een goed bedrijf kiezen, kan later een boel gedoe schelen.

Do's

  • Laat je goed informeren.
  • Weet wat je wilt: hoe duidelijker de wens, hoe concreter de offerte.
  • Controleer de reputatie van het bedrijf dat je kiest.

Don'ts

  • Ga niet zomaar met de eerste prijs akkoord; in de bouwwereld kun je altijd onderhandelen
Hoedoeners in de spotlight
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
Adine Faber-Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 469
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!