Hoe maak ik appelbeignets
Document acties
- Tijdshoeveelheid 30 minuten
- Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Benodigdheden
- 4 moesappels, bijvoorbeeld Elstar, Jonagold of Goudreinet
- 125 gram bloem
- 125 ml bier
- 80 gram (basterd)suiker
- 1 ei
- 1 theelepel olie
- Poedersuiker
- Kaneel
- Theelepel olie
- Snufje zout
- Frituurpan
- Aardappelschilmesje
- Appelboor
- Citroensap
- Spatel
- Mixer
- Twee mengkommen
- Garde
- Keukenpapier
Stappen
-
Schil de appels
Schil de appels met het aardappelschilmesje en gebruik de appelboor om de klokhuizen eruit te halen. Snijd de appels vervolgens in plakken van ongeveer anderhalve centimeter dik. Spuit er wat citroensap overheen, zodat ze niet bruin worden. Je proeft hier later niets van.
-
Maak het beslag
Pak vervolgens de mengkom en doe hierin de bloem, suiker, zout, olie en het bier. Splits het ei en voeg ook de eierdooier toe. Gebruik de garde om dit goed door elkaar te roeren.
Pak een andere kom en doe daarin het eiwit. Klop dit met de mixer goed stijf. Zodra het zo stijf is, dat de spatel erin kan blijven staan, kun je het door de rest van het beslag roeren. Doe dit voorzichtig; het is de bedoeling dat het beslag lekker luchtig blijft. -
Verwarm de frituurpan voor
Zet de frituurpan aan en verwarm het vet tot 175 graden. Als je geen frituurpan hebt maar een pan met olie gebruikt, gebruik dan een stukje brood om de temperatuur van de olie te testen. Als je denkt dat de olie warm genoeg is, gooi je er een stukje brood in. Het brood moet een beetje kleuren, maar niet direct bruin worden. Ook mag het niet naar de bodem zakken. In dat eerste geval is het te heet, in het tweede geval te koud.
-
Bak de beignets
Terwijl de olie opwarmt, haal je de schijven appel door het beslag heen. Zorg ervoor dat elk stukje appel bedekt is door beslag. Vervolgens bak je de appelbeignets in de olie binnen een paar minuten goudbruin. Laat de beignets even uitlekken voor je ze eet en bestrooi ze daarna met wat poedersuiker en kaneel.
Do's
- Laat de appelbeignets uitlekken op keukenpapier, anders blijven ze erg vet
- Heb je geen frituurpan? Gebruik dan een grote pan met goed verhitte zonnebloemolie
- Varieer ook eens met andere ingrediënten
Don'ts
- Laat de beignets niet te lang bakken, anders worden ze taai van binnen