Hoe maak ik taaitaai
Document acties
- Tijdshoeveelheid 2 uren
- Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden
- 350 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 250 ml vloeibare honing
- 1 el speculaaskruiden
- 1 tl gemalen anijszaad
- Snufje zout
- Mengkom
- Oven
- Bakplaat met bakpapier
Stappen
-
Bereid het deeg
Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in de mengkom en roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de honing, de speculaaskruiden en het anijszaad toe. Roer dit eerst goed door elkaar en maak er daarna, met je handen, een bol soepel deeg van.
-
Laat het deeg rusten
Zodra je een bol met soepel deeg hebt, leg je dit in de koelkast om te rusten. Het deeg moet tenminste een uur rusten, maar langer is beter. Als je de tijd hebt, dan kun je het deeg het beste zelfs een paar dagen in de koelkast laten liggen, zodat de speculaaskruiden en het anijszaad de kans krijgen om goed in te trekken.
-
Maak je poppetjes
Als het deeg eenmaal de tijd gehad heeft om op te stijven en de kruiden goed ingetrokken zijn, kun je je taaitaai poppetjes gaan maken. Hiervoor rol je het deeg uit tot je een plak hebt van ongeveer een centimeter dik. Snijd of steek hier figuurtjes uit. Je kunt ze eventueel ook met de hand maken, net wat je makkelijker vindt.
-
Bak de taaitaai af
Leg al je vormpjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze af op 200 graden. Laat ze nog even afkoelen en eet ze direct op, of bewaar ze in een afgesloten, luchtdichte doos.
Do's
- Maak ook eens een paar repen taaitaai en snijd die voor het bakken in vierkante blokjes. Je krijgt dan heerlijke, ouderwetse pepernoten
Don'ts
- Leg het deeg niet te snel in de oven; het moet echt de tijd krijgen om te rusten