Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Wereldkeuken » Hoe maak ik tahin volgens Afrikaans recept
3

Hoe maak ik tahin volgens Afrikaans recept

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 10 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoe maak ik tahin volgens Afrikaans recept
Afrikaanse tahin of tahini wordt gemaakt van sesamzaadjes, waardoor er veel calcium en eiwitten in zitten. Tahin wordt gebruikt als ingrediënt voor hummus, maar je kunt het ook als spread gebruiken op komkommer, pitabrood of crackers.

Hoedoe door: Debby

Bekijk het profiel van Debby
Aantal Hoedoes: 9


Benodigdheden

  • keukenmachine
  • koekenpan
  • ¾ pond sesamzaadjes
  • ¼ kopje arachideolie (pindaolie)
  • zout

Stappen

  1. Rooster het sesamzaad

    Zet de koekenpan op het vuur en als de pan goed heet is, doe je de sesamzaden in de pan. Voeg géén olie of ander vet toe.

    Rooster totdat de zaadjes een beetje verkleurd zijn en een heerlijke geur verspreiden. Het gaat snel, dus blijf in de buurt!

  2. Maal de geroosterde zaden met pindaolie

    Doe de geroosterde zaden in de keukenmachine en voeg daar een beetje olie aan toe. Zet de keukemachine op de hoogste stand en mix alles gedurende 30 seconden.

    Voeg nog een keer wat olie toe en mix alles nu gedurende 2 minuten todat er een gladde pasta is ontstaan.

    Voeg een beetje zout en de rest van de olie toe. Maal alles nog 1 keer goed.

Do's

  • Als je de tahin in een goed afgesloten pot doet, dan kun je het ongeveer 2 weken bewaren in de koelkast.

Bron

Traditional and Modern Recipes from Africa, America, and the Caribbean