Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Fruit » Hoe bewaar ik een aangebroken mango

Hoe bewaar ik een aangebroken mango

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 1 minuut
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Fruit is gezond. Als je verschillende soorten fruit eet, kan het zijn dat je met sommige vruchten meerdere dagen doet. Je houdt een mango goed door deze slim te snijden en in huishoudfolie te bewaren.

Hoedoe door: Rob Visser

Bekijk het profiel van Rob Visser
Aantal Hoedoes: 2


Benodigdheden

  • Mango
  • Fruitmes
  • Vershoudfolie

Stappen

  1. Kijk of je mango eetrijp is

    Een mango is eetrijp als deze zacht is en geen (grote) zwarte plekken heeft.

  2. Houd de mango op de juiste manier vast

    Houd de mango goed vast. Als je de mango aanbreekt, houd dan de ronde kant naar onder, daar zit ook de steel.

  3. Begin aan de bovenkant

    Begin aan de bovenkant. Maak rondom een horizontale snede, zodat je als het ware de top van de vrucht scheidt van de rest. Je raakt waarschijnlijk de vrij grote pit, deze wordt niet doorgesneden.

  4. Schil de top

    Schil nu eerst de top die dus nog vastzit aan de vrucht. Als dat gebeurd is, snijd je de stukken los.

  5. Pak wat huishoudfolie

    Dit heet ook wel vershoudfolie. Het wordt gemaakt van zeer soepel kunststof dat zich om de pit heen plooit en het vocht goed vasthoudt.

  6. Spoel de vrucht goed af

    Spoel de vrucht voor het inpakken nog even goed af. Dit verwijdert eventuele resten op de schil en voorkomt uitdroging van het gedeelte zonder schil. Plaats de folie over de vrucht zodat het gedeelte zonder schil goed is afgedekt en leg de mango in de koelkast.

  7. Eet de mango met beleid op

    Als je elke dag een stukje mango wilt eten, doe je dat met beleid. Snij iedere dag een volgende ring af en werk zo naar beneden toe, tot de mango helemaal op is. 

Do's

  • Na snijden de vrucht afspoelen, voordat deze weer in de koelkast gaat
  • (Minimaal) een half uur voor gebruik uit de koelkast halen, voor de beste smaak.

Don'ts

  • Een aardappelmes gebruiken. Dat is vaak wel scherp maar niet lang genoeg. Je hebt een iets langer lemmet nodig
  • Aluminiumfolie gebruiken, dit is niet soepel en is slechter voor het milieu

Bron

Eigen ondervinding

Meer uitleg

Mango snijden en bewaren

door Evelien v Hooff op 11-08-2013 09:20
Met interesse las ik hoe ik een mango moet bewaren. Fijn, want die van mij droogt idd altijd uit. Ook wordt geschreven dat je 'm met beleid kunt eten en elke dag een ring af kunt snijden. Maar ik vind ze veel te lekker, dus ik eet een hele in 1 keer. Of lekker door de yoghurt met muesli.

Tip van mij voor het snijden van de mango:
Bij de C1000 heb ik een mangosplitter gevonden. Lijkt verdraaid veel op zo'n appelsnijder waarmee je een appel in 8 partjes verdeelt. Alleen deze splitter heeft een uitsparing voor de pit. Na het snijden houd je 2 gave helften mango over, zonder al te veel gedoe. Op de gebruiksaanwijzing staat dat je de splitter gebruikt bij een ongeschilde mango, maar persoonlijk vind ik het fijner om de mango eerst te schillen.
Daarna kun je nog wel wat reepjes mango van de pit afsnijden, voor de zuinigen onder ons (ik dus).
Succes!
Hoedoeners in de spotlight
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!