Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Sport & spel
Sport & spel

Hoe voorkom ik blessures
Hoe voorkom ik blessures

Door: F. Nelissen

Niets zo erg voor een sporter als doelloos op de bank hangen vanwege een blessure. Soms kun je er niets aan doen, bijvoorbeeld vanwege ruw spel, een verkeerde beweging of een rare val. Maar je kunt zelf wel veel doen om in ieder geval de kans op een blessure zo klein mogelijk te maken.


Home » Sport & spel

Hoe houd ik mijn sportschool lidmaatschap vol

Door: Adine Versluis

Je wilt meer bewegen, besluit je in te schrijven bij een sportschool en verliest na een paar keer sporten je motivatie, waardoor je je in plaats van gezond vooral heel schuldig voelt. Als resultaat krijg je nog minder zin in sporten dan je misschien al had. Kortom, je komt terecht in een vicieuze cirkel. Hoe zorg je nu dat je de positieve lijn van de aanschaf van een abonnement op de sportschool doorzet en ook daadwerkelijk blijft gaan? Door ervoor te zorgen dat je het leuk gaat vinden!


Home » Sport & spel

Hoe kom ik aan 30 minuten beweging per dag
Hoe kom ik aan 30 minuten beweging per dag

Door: Adine Versluis

Om gezond te blijven hoef je niet de hele dag door te brengen in de sportschool: 30 minuten per dag bewegen is voldoende om de kwaliteit van je leven te verhogen en de kans op overgewicht en hart- en vaatziekten te verkleinen. Uit onderzoek blijkt dat slechts 30% van de Nederlanders van deze ’30 minuten regel’ op de hoogte is. Om je te informeren én te helpen aan je dagelijkse beweging te komen, is in opdracht van het ministerie van VWS de campagne ‘30minutenbewegen’ van start gegaan. Wat blijkt? 30 minuten bewegen per dag is helemaal niet zo moeilijk!


Home » Sport & spel

Hoe kan ik goedkoop sporten

Door: Noortje van Dorp

Iedereen wil er goed uitzien, maar helaas hangt er vaak ook een flink prijskaartje aan die beoogde sixpack. Toch zijn er manieren om fit en gezond te zijn, zonder er veel aan uit te geven. Bijvoorbeeld door goedkoop te sporten. Deze Hoedoe vertelt je hoe.


Home » Sport & spel

Hoe begin ik een uitleen voor sport en spel

Door: Noortje van Dorp

Ben je betrokken bij je wijk? Organiseer je graag buurtbarbecues of spelletjesmiddagen? En wil je graag iets voor anderen betekenen? Misschien is dan een sport- en speluitleen iets voor jou? Een sport- en speluitleen is een soort bibliotheek voor sportartikelen en spelletjes. Voor een klein bedrag (of voor niks) kunnen kinderen en ouders uit de buurt speelgoed lenen voor een bepaalde tijd. En daarmee maak je heel veel kinderen blij. Want niet alle ouders hebben geld voor een spelletje of voetbal.


Home » Sport & spel

Hoe kan ik afvallen door sport

Door: Irene de Vette

Wie een paar kilo wil afvallen, doet er goed aan in actie te komen. Niet alleen verbrand je met sport de nodige calorieën, je bouwt ook spiermassa op. Daarmee verbrand je in rust ook méér. Dubbel effect, dus!


Home » Sport & spel

Hoe vind ik leuke leerspelletjes

Door: Noortje van Dorp

Slimmer word je niet alleen door de moeilijkste sommen op te lossen of de topografie van Europa uit je hoofd te leren. Het kan namelijk veel leuker, met spelletjes. Zo zijn spelletjes op de Wii heel goed voor de hand-oog coördinatie en leer je van een potje Risk strategisch inzicht. Leuke leerspelletjes zijn eigenlijk overal te vinden: van kruiswoordpuzzels in gratis kranten en een potje online Memory tot het overal te spelen ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’. Hoedoe helpt je zoeken.


Home » Sport & spel

Hoe maak ik zelf een vlieger
Hoe maak ik zelf een vlieger

Door: Jack Brutschin

Je kind is jarig en je wilt iets origineels doen. Heb je er wel eens aan gedacht om samen met de kids gepersonaliseerde vliegertjes te gaan maken. Hoe leuk is het om jouw eigen vlieger te maken, daarmee samen te gaan vliegeren en de vlieger vervolgens mee naar huis te nemen? Op deze manier maak je een vlieger die niet kan mislukken.


Home » Sport & spel

Hoe voorkom ik stramme spieren

Door: Adine Versluis

Stramme spieren zijn ongelofelijk vervelend: ze doen zeer en kunnen je verhinderen om gewone, dagelijkse dingen te doen. Er is maar één remedie tegen stramme spieren: je spieren in beweging houden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe houd je ze in beweging en voorkom je zowel overbelasting als stramme spieren?


Home » Sport & spel

Hoedoeners in de spotlight
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!