Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Sport & spel » Voetbal
Voetbal

Hoe verbreek ik het wereldrecord hooghouden
Hoe verbreek ik het wereldrecord hooghouden

Door: Noortje van Dorp

Het hooghouden van een bal, ofwel het in de lucht en van de grond houden van een bal, lijkt vooral een trucje te zijn van Zuid-Amerikaanse voetballers. Zo kan Ronaldinho geen bal meer aannemen en doorspelen, zonder er een sterk staaltje jongleerwerk aan vast te plakken. Diego Maradonna verbaasde in 1989 het publiek tijdens de halve finale van de UEFA Cup toen hij als warming-up, met losse veters, de bal een minuut in de lucht hield. Kan je een bal hooghouden, dan heb je een goede balbeheersing en dus een voordeel in het spel. Voor het verbreken van het wereldrecord hooghouden moet je vooral een sterk lichaam en geduld hebben. Negentien uur en eenendertig minuten geduld liever gezegd.


Home » Sport & spel » Voetbal

Hoe neem ik een strafschop
Hoe neem ik een strafschop

Door: Noortje van Dorp

Ondanks al zijn voetbalsuccessen, zal Clarence Seedorf tot in lengte van dagen herinnerd worden aan de twee gemiste strafschoppen tegen Luxemburg. Stomme actie natuurlijk. Als je precies weet hoe het moet, mis je geen penalty meer. Toch?


Home » Sport & spel » Voetbal

4 Hoe word ik voetbalfan (m/v)

Door: Cindy Kamstra

Als je niet van jongs af aan voetbalsupporter bent geweest, is er een grote kans dat je ook nu geen fan van het spel bent. Maar misschien heb je een relatie met een voetballiefhebber (of met een voetballer), of werk je ergens waar het voornaamste gespreksonderwerp voetbal is. Misschien wil je wel gewoon uit de eerste hand ervaren wat voetbal tot volkssport nummer één in Nederland maakt. Deze Hoedoe vertelt je hoe ook jij voetbalfan kunt worden!


Home » Sport & spel » Voetbal

Hoedoeners in de spotlight
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!