Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Familie & relaties
Familie & relaties

4 Hoe bewaak ik mijn grenzen
Hoe bewaak ik mijn grenzen

Door: Petra Megens

Je grenzen en behoeften respecteren betekent eerst en vooral jezelf voorop stellen, vóór alle anderen. Niet uit zelfzucht ten koste van anderen, maar omdat jij voor jezelf moet zorgen. Wie moet het anders doen? De paradox is: alleen als we onszelf voorop stellen, kunnen we er echt helemaal zijn voor anderen. Op het werk net zo goed als in de rest van het leven. Wat heeft de wereld aan ons, als wij niet goed voor onszelf zorgen? Deze hoedoe gaat over merken waar je grenzen liggen. Hoe je ze vervolgens communiceert (op je strepen gaat staan), daar lees je t.z.t. nog over.


Home » Familie & relaties

Hoe overleef ik de feestdagen
Hoe overleef ik de feestdagen

Door: Petra Megens

De decembermaand is me er eentje! Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw. Kan heerlijk zijn, al die feestjes, pakjes en post, maar ook vreselijk. Vooral vreselijk druk. Zie jij er tegenop? Overweeg je daarom om (bijna) niets aan de feestdagen te doen? Ben je bang dat je daar achteraf spijt van zal krijgen? Het kan ook anders. Heel anders. Je kan de feestdagen overleven zonder jezelf kwijt te raken. In vier eenvoudige stappen. Zelfs één kan al genoeg zijn.


Home » Familie & relaties

Hoe vind ik een geschikte kinderwagen

Door: L.Bkd

Je wilt voor je (pasgeboren) kindje een veilige kinderwagen met een goede zitting en die van de belangrijkste gemakken is voorzien. Maar je wilt zelf ook dat je lekker achter de kinderwagen loopt, of dat hij bijvoorbeeld goed is op te bergen, of niet zo zwaar is. Voor iedere situatie zijn weer andere aspecten belangrijk. De keuze is niet altijd makkelijk, terwijl het vaak wel om best een groot bedrag gaat. Daarom vind je hier een overzicht van de belangrijkste dingen waar je op moet letten.


Home » Familie & relaties

Hoe zet ik de televisie uit
Hoe zet ik de televisie uit

Door: Petra Megens

In een gemiddeld gezin staat de televisie twintig uur per week aan. Dat is een halve werkweek. Wat je in die tijd allemaal niet kan doen! Luisteren naar je kind, praten met elkaar, samen op stap gaan, spelletjes doen, de slaapkamer behangen, een gloednieuwe gedachte denken, de kat aaien. Een televisie die aanstaat is een overheersende aanwezigheid. Hij slokt aandacht op, ruimte, energie. Zelfs van de gezinsleden die niet meekijken. Maar de televisie uitzetten, dat gaat zomaar niet! Hoe doe je dat in vredesnaam?


Home » Familie & relaties

5 Hoe maak ik ruzie met mijn partner

Door: Cindy Kamstra

Zelfs in de beste relaties komt het voor: ruzie. En voor je het weet, gooi je er alle frustraties en irritaties van de afgelopen tijd uit, terwijl je partner ook van zijn of haar hart geen moordkuil maakt. Het einde van je relatie? Welnee! Je kunt ook gezond ruzie maken. Hoe je dat doet, lees je in deze Hoedoe.


Home » Familie & relaties

4 Hoe zeg ik sorry

Door: Irene de Vette

Natuurlijk hoop je dat je nooit een fout maakt en dus ook nooit je excuses hoeft aan te bieden. Maar niemand is perfect en we doen allemaal wel eens iets stoms waar we veel spijt van hebben. Maar wie op de juiste manier sorry kan zeggen en toe kan geven dat hij verkeerd zat, toont karakter. Spijt betuigen maakt ons, in al onze onvolmaaktheid, menselijk.


Home » Familie & relaties

Hoedoeners in de spotlight
Bastienne Wentzel
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 59
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!