Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Familie & relaties » Vriendschap
Vriendschap

4 Hoe maak ik vrienden
Hoe maak ik vrienden

Door: Irene de Vette

Er zijn van die types die ieder feestje verlaten met ten minste twintig nieuwe nummers in hun telefoon. Ze lijken met iedereen wel een bepaalde ‘klik’ te hebben. Jou gaat vrienden maken niet zo makkelijk af, maar toch zou je graag wat nieuwe mensen leren kennen. Je hebt wel een vaste groep waar je op kunt bouwen, maar een nieuwe vriend of vriendin kan je een verfrissende kijk op dingen geven. Of misschien durf je met hem of haar dingen te ondernemen die je met andere vrienden niet snel zou doen.


Home » Familie & relaties » Vriendschap

4 Hoe help ik een vriend

Door: Irene de Vette

Je vriend of vriendin mag je altijd bellen met een vraag of klacht. Bij een verhuizing sta je als eerste op de stoep en als de ander wat krap bij kas zit, trek jij je portemonnee. Vanzelfsprekend, daar ben je toch vrienden voor? Naast deze ‘dagelijkse’ hulp geef je het meest blijk van je vriendschap in moeilijke of verdrietige tijden.


Home » Familie & relaties » Vriendschap

4 Hoe onderhoud ik een verre vriendschap

Door: Irene de Vette

In ons kikkerland is een ‘verre vriend’ natuurlijk nooit écht ver. Als je wilt, kun je hem of haar binnen drie à vier uur wel in je armen sluiten. Toch zie je elkaar vanwege dat eeuwige ‘druk, druk druk’ waarschijnlijk minder vaak dan je zou willen. En met steeds meer mensen die buiten de landsgrenzen hun geluk beproeven, heb je vast ook vrienden die je niet zomaar kunt opzoeken. Om dat soort verre vriendschappen levend te houden, moet je dus op een andere manier bij elkaars leven betrokken blijven.


Home » Familie & relaties » Vriendschap

4 Hoe wijs ik een vriend op een storende eigenschap

Door: Cindy Kamstra

Niemand is perfect, dus ook je vrienden niet. Maar aan sommige van hun eigenschappen kun je je zo storen dat het jullie vriendschap in de weg dreigt te gaan staan. Dan is het zaak om je vriend(in) daarop aan te spreken, zodat jullie vriendschap kan blijven bestaan.


Home » Familie & relaties » Vriendschap

Hoe wijs ik iemand af

Door: Irene Herbers

Iemand afwijzen is pijnlijk. Altijd. Want eigenlijk zeg je: 'Jij bent niet leuk genoeg' en dat doet zeer. Afwijzen zonder de ander een slecht of onzeker gevoel te bezorgen is akelig moeilijk. Toch kun je maar beter eerlijk zijn. Door om de hete brij heen te draaien, zet je de ander op het verkeerde been, schep je verkeerde verwachtingen. Daarbij kun je ook duidelijk zijn zonder onnodig te kwetsen. Elegant afwijzen heet zoiets, hier lees je hoe dat moet.


Home » Familie & relaties » Vriendschap

Hoe beëindig ik een lange vriendschap

Door: Mirjam Westzaan

Je kent haar al heel lang en eigenlijk is dat de enige reden nog dat je met haar afspreekt. Eigenlijk heb je het wel een beetje gehad met haar. De ‘klik’ is er niet meer. Naarmate je ouder wordt en jezelf ontwikkelt, kom je er soms achter dat bepaalde vriendschappen niet meer zijn zoals het ooit was. Dat is heel menselijk en normaal. Dat je iemand van jongs af aan kent, wil niet zeggen dat je met diegene ook heel je leven om moet blijven gaan. Maar hoe beëindig je een (lange) vriendschap dan op een respectvolle wijze?


Home » Familie & relaties » Vriendschap

Hoedoeners in de spotlight
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Adine Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 470
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!