Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Geld
Geld

3 Hoe bedrijf ik ruilhandel

Door: Cindy Kamstra

Van ruilen komt huilen. Of toch niet? Ruilhandel is een eeuwenoude vorm van handel, die ook in de 21e eeuw nog populair is. Bovendien is het een uitkomst als je niet veel geld te besteden hebt en toch lekker wilt leven.


Home » Geld

3 Hoe doe ik belastingaangifte

Door: Noortje van Dorp

Nederlanders die in het voorjaar die gevreesde blauwe envelop op de deurmat krijgen, zijn verplicht om aangifte te doen. Is niet leuk, maar je kunt het maar beter wel doen. Doe je het niet en acht de Belastingdienst jou wel verplicht om aangifte te doen, dan maakt ze zelf een inschatting van je inkomen en moet je niet alleen de aanslag maar ook een verzuimboete betalen. Neem een avondje vrij en regel je zaken. Met de komst van het elektronische aangifteprogramma is het bijna een eitje geworden.


Home » Geld

3 Hoe regelen we samen de financiën

Door: Noortje van Dorp

Uit onderzoek van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) blijkt dat veel partners anders denken over geld. Dat is natuurlijk iets waar je nog helemaal niet aan wilt denken of over wilt praten als je –stapelverliefd- net bij elkaar bent gaan wonen. Toch is het verstandig om dit zo snel mogelijk te regelen. Niets is vervelender dan irritaties over geld. Hij zegt dat hij al twee keer de boodschappen heeft betaald, maar jij had pasgeleden het cadeau voor zijn schoonouders gekocht. Kortom: stomme ruzies die makkelijk voorkomen kunnen worden. Mits je er maar duidelijke afspraken over maakt.


Home » Geld

5 Hoe vergelijk ik leningen

Door: Alex Wanders

Er zijn zoveel mogelijkheden om leningen te krijgen, dat het soms niet duidelijk waar je op moet letten als je er ook een wilt afsluiten. Hoe vergelijk je leningen met elkaar en kies je de lening die bij je past?


Home » Geld

5 Hoe kan ik echt goud kopen

Door: Irene de Vette

Tijdens je vakantie in een exotisch oord wordt je oog getrokken door een prachtige gouden ring. De markthandelaar kijkt je diep in je ogen, bezweert je dat het sieraad een koopje is en je zwicht. Thuis blijk je de kat in de zak te hebben gekocht: de ring is nep. Dat gebeurt je geen tweede keer. In deze hoedoe lees je hoe je echt goud herkent.


Home » Geld

Hoe kan ik echt zilver kopen

Door: Irene de Vette

Is die ring gemaakt van echt zilver, is ‘ie verzilverd of gewoon nep? Met het blote oog kun je het verschil niet zien: alles glimt net zo hard. Met deze trucjes kun je er toch achter komen of je te maken hebt met echt zilver of met nepglimmers.


Home » Geld

4 Hoe houd ik een kasboek bij

Door: Adine Versluis

Een kasboek bijhouden is dé manier om inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven en om daar verandering aan te brengen. Onmisbaar als je je eigen penibele financiële situatie wilt veranderen, maar ook handig als je juist sneller naar je doelen toe wilt werken, bijvoorbeeld financiële onafhankelijkheid. Maar hoe houd je nu zo'n kasboek bij?


Home » Geld

Hoedoeners in de spotlight
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Bastienne Wentzel
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 59
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!