Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Geld » Verzekeren » Hoe kies ik een fietsverzekering

Hoe kies ik een fietsverzekering

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 10 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Een fietsverzekering vergelijken is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Dit komt door de komst van de elektrische fiets. Door de snelle opmars van deze nieuwe soort fietsen hebben verzekeraars in korte tijd nieuwe voorwaarden en premies moeten opstellen. Hierdoor zijn er veel grote premieverschillen ontstaan en kun je met het vergelijken van fietsverzekeringen veel geld besparen.

Hoedoe door: Femke

Bekijk het profiel van Femke
Aantal Hoedoes: 31


Benodigdheden

 • Laptop
 • Vergelijkingssite voor fietsverzekeringen

Stappen

 1. Wat voor soort fiets wil je verzekeren?

  In Nederland zijn er veel verschillende soorten fietsen en het soort fiets speelt een grote rol bij de premie van de fietsverzekering. De verzekeringspremie van een gewone fiets is namelijk veel goedkoper dan die van een elektrische fiets. Dit komt omdat een elektrische fiets over het algemeen een stuk duurder is in aanschaf.

 2. Welke fietsverzekering dekking heb je nodig?

  De meeste verzekeraars bieden de keuze tussen diefstal- en cascodekking. Fietsverzekeringen met cascodekking zijn wat duurder, maar vergoeden ook beschadigingen aan je fiets.

 3. Aanvullende pechhulp dekking

  Bij sommige fietsverzekeraars kun je kiezen voor pechhulpdekking. Met deze dekking ben je verzekerd van hulp als je onderweg pech krijgt. Sommige verzekeraars geven standaard pechhulpdekking, andere optioneel of niet. De dekking geldt meestal in Nederland, soms met de grensgebieden erbij. Dekking in heel Europa is bij 1 specifieke verzekeraar mogelijk. 

 4. Fietsverzekering afsluiten

  Nadat je fietsverzekeringen hebt vergeleken is het tijd om een keuze te maken en de verzekering af te sluiten. Ga je voor de beste, de goedkoopste of kies je een verzekeraar waar je ook je andere verzekeringen hebt lopen? 

Do's

 • Kijk goed wat voor soort fiets je hebt, want iedere fiets heeft een andere dekking nodig.
 • Vergelijk meerdere verzekeraars
 • Kijk goed naar de verschillende eigen risico's

Don'ts

 • Een fietsverzekering afsluiten zonder te vergelijken
 • Ga niet altijd voor de goedkoopste verzekering, want het kan voorkomen dat de voorwaarden minder goed zijn dan bij verzekeringen die net iets duurder zijn

Bron

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!