Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Geld » Verzekeren » Hoe bespaar ik op een uitvaartverzekering
5

Hoe bespaar ik op een uitvaartverzekering

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 15 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe bespaar ik op een uitvaartverzekering
Het is niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. Redenen dat veel mensen dit toch doen is dat ze zekerheid willen hebben of niet voldoende spaargeld achter de hand hebben. In het laatste geval betekent dit dat de nabestaanden voor de kosten van hun uitvaart moeten opdraaien. Met een uitvaartverzekering worden de kosten van een begrafenis of crematie gedeeltelijk of helemaal gedekt. Dit scheelt extra zorgen voor de nabestaanden. Tussen de verschillende uitvaarverzekeringen zijn soms forse prijsverschillen. Je kunt geld besparen door diverse aanbieders te vergelijken. Als je al een uitvaartverzekering hebt is de kans aanwezig dat het niet lonend is om over te stappen.

Hoedoe door: Femke

Bekijk het profiel van Femke
Aantal Hoedoes: 31


Benodigdheden

 • - Je persoonlijke gegevens
 • - Computer met internet aansluiting
 • - Optioneel: een telefoon

Stappen

 1. Vergelijk op internet de verschillende aanbieders

  Door verschillende aanbieders van een uitvaartverzekering te vergelijken krijg je zicht op de mogelijkheden. Je kunt dit doet door websites van verzekeraars grondig te besturen of door informatie in te winnen bij vergelijkingswebsites.

 2. Vraag offertes aan

  Kies na de vergelijking enkele aanbieders uit en vraag offertes aan via internet. Neem telefonisch contact op als er naar het ontvangen van de offertes onduidelijkheden zijn. Je kunt eventueel ook een persoonlijk gesprek aanvragen. 

 3. Maak een keuze

  Kies aan de hand van de offertes en de verzamelde informatie welke verzekering het best past bij je persoonlijke omstandigheden. Beslis als je al verzekerd bent of je wel of niet wilt overstappen. De kans is groot dat je meer gaat betalen als je overstapt. Dit komt doordat je inmiddels ouders geworden bent. De kans dat je overlijdt en dat de verzekeraar uit moet betalen is groter.

 4. Sluit een verzekering af of stap over

  Ga naar de website van de door jou gekozen verzekeraar en vraag een uitvaartverzekering aan. Mogelijk wordt je gevraagd een gezondheidsverklaring af te leggen. Dit is een vragenlijst over je persoonlijke gezondheid. Check als je over wilt stappen of er ook afsluitings- en administratiekosten gerekend worden. 

 5. Check je uitvaartverzekering regelmatig

  Controleer regelmatig of het verzekerde bedrag nog toereikend is om de gewenste uitvaart te betalen. Mogelijk moet de premie worden aangepast. 

Do's

 • - Lees voordat je een verzekering kiest de voorwaarden goed door, zodat je niet voor onaangename (financiële) verrassingen komt te staan.
 • - Check of het voordeel oplevert als je gezinsleden ook mee verzekert. Mogelijk levert het korting op als je voor meerdere personen een verzekering afsluit.

Don'ts

 • - Ga niet blindelings voor de laagste premie, maar kies een verzekering die bij je past. Goedkoop kan ook duurkoop zijn.
 • - Wacht als je van plan bent een uitvaartverzekering af te sluiten hier niet te lang mee. Hoe hoger je leeftijd, hoe hoger de premie.

Bron

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Adine Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 470
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!