Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Geld » Sparen
Sparen

Hoe houd je zoveel mogelijk geld in je zak? Hoe zorg je ervoor dat je genoeg spaart om op vakantie te kunnen gaan of een auto kunt kopen? En hoe laat je je spaargeld het beste renderen? Lees hier meer over sparen.

Hoe maak ik van sparen een sport
Hoe maak ik van sparen een sport

Door: Adine Versluis

Sparen is voor de één een gewoonte, voor de ander een onmogelijke taak. Tenminste, zo lijkt het. Met de juiste motivatie, tips en handvaten kan echter iedereen sparen. Maak van sparen een sport!


Home » Geld » Sparen

5 Hoe spaar ik ongemerkt 1000 euro
Hoe spaar ik ongemerkt 1000 euro

Door: Cindy Kamstra

Sparen is niet altijd even gemakkelijk. Elke maand een vast bedrag naar je spaarrekening overmaken terwijl je er ook zoveel leuks voor kunt kopen vereist veel zelfdiscipline en motivatie. Maar het kan ook anders! Zonder dat je er zelf iets van merkt bijvoorbeeld. Hoe je dat doet?


Home » Geld » Sparen

Hoe spaar ik voor een wereldreis
Hoe spaar ik voor een wereldreis

Door: Bastienne Wentzel

Wie droomt er niet af en toe van? Een wereldreis, lekker een paar maanden of misschien wel een jaar of langer door vreemde landen trekken. Maar na de droom duiken de bezwaren op: wat kost dat wel niet? Hoe kom ik aan dat geld? Met een beetje creatief sparen en deze tips kom je een heel eind.


Home » Geld » Sparen

Hoe zet ik mijn spaarrekening over naar de bank met de hoogste spaarrente

Door: Adine Versluis

Nederlanders staan bekend als een spaarzaam volk. Dat dit ook echt zo is, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS): de spaartegoeden van Nederlanders zijn in de periode eind 2003 tot eind 2007 gestegen van 185.094 miljoen euro naar 237.131 miljoen euro. Kortom, Nederlanders sparen steeds meer. Als jij ook spaart, dan loont het om eens verder te kijken naar een bank met een hoge spaarrente.


Home » Geld » Sparen

Hoe open ik een deposito
Hoe open ik een deposito

Door: Adine Versluis

Als je spaargeld hebt, wil je hier natuurlijk zoveel mogelijk uithalen. Dat kun je doen door een deposito te openen. Dan zet je je geld voor een langere, vooraf afgesproken tijd vast en krijg je in ruil daarvoor een hogere rente. Een deposito openen doe je zo.


Home » Geld » Sparen

Hoe kan ik groen sparen

Door: Adine Versluis

Als je spaart bij een bank, dan krijg je daar rente voor. Die rente wordt betaald uit de opbrengst die een bank haalt uit investeringen met jouw spaargeld. Wat die investeringen zijn, is voor spaarders vaak niet helemaal duidelijk. Inmiddels is gebleken dat banken soms ook investeren in kernenergie, clusterbommen en wapens. Als je liever hebt dat je spaargeld op een goede manier gebruikt wordt, kun je groen sparen. Dat lukt met deze tips.


Home » Geld » Sparen

Hoe kan ik belastingvrij sparen

Door: Adine Versluis

Je werkt hard voor je geld en wilt daar graag wat leuks mee doen. Zonder dat de Belastingdienst daar een stokje voor steekt en zonder dat je alles in een oude sok hoeft te stoppen of hoeft te liegen over wat je hebt. Hier lees je een aantal tips om dat te doen


Home » Geld » Sparen

Hoedoeners in de spotlight
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!