Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Geld » Besparen
Besparen

Geld besparen, hoe pak je dat aan?

5 Hoe ding ik af op een prijs
Hoe ding ik af op een prijs

Door: Adine Versluis

Hoewel besparen oer-Hollands is, dingen Nederlanders zelden af. Dat is jammer, want in veel gevallen heeft een verkoper een bepaalde onderhandelingsruimte opgenomen in de prijs. Door simpelweg gebruik te maken van deze ruimte kun je snel veel geld besparen! Dat klinkt makkelijk, maar hoe pak je zoiets aan?


Home » Geld » Besparen

Hoe voorkom ik impulsaankopen
Hoe voorkom ik impulsaankopen

Door: Adine Versluis

Aan het einde van haar geld houdt Loesje een stukje maand over. Dit geldt niet alleen voor Loesje, maar ook voor het gros van de Nederlanders. Hoewel het leven een stuk duurder geworden is, is dit zeker niet de enige oorzaak van de kraters in jouw bankrekening! Door verstandig te shoppen en impulsaankopen te voorkomen kom je straks vanzelf toe aan die nieuwe TV of auto die je al zo lang wilde hebben!


Home » Geld » Besparen

Hoe vraag ik een persoonsgebonden budget aan
Hoe vraag ik een persoonsgebonden budget aan

Door: Adine Versluis

Met een persoonsgebonden budget (PGB) ben je niet langer afhankelijk van een toegewezen zorgaanbieder, maar kun je zelf de zorg regelen die je nodig hebt. Hiervoor moet je natuurlijk wel eerst een PGB aanvragen. Dit kan bijvoorbeeld voor persoonlijke verzorging, verpleging, ondersteunende begeleiding, activerende begeleiding en logeeropvang. Met behulp van deze hoedoe kun je stap-voor-stap je PGB aanvragen.


Home » Geld » Besparen

Hoe begin ik met consuminderen

Door: Adine Versluis

Consuminderen is een tegenreactie op de tendens van kopen, kopen, kopen in het einde van de 20e eeuw. Met name milieuactivisten zetten zich in tegen het extravagante consumentengedrag en bedachten manieren om creatiever om te gaan met producten, zodat er minder weggegooid hoefde te worden. Toen de economie aan het begin van de 21e eeuw ineens inzakte, won consuminderen aan populariteit en werd het voor veel mensen ook een manier om geld te besparen door creatief te minderen.


Home » Geld » Besparen

4 Hoe consuminder ik op gas, water en elektriciteit

Door: Adine Versluis

Consuminderen wordt steeds populairder; het is zelfs een sport om meer te doen met minder. Verlaag je vaste lasten en draag je steentje bij aan een beter milieu door te consuminderen op gas, water en elektriciteit. Een paar kleine aanpassingen kunnen al voor groots resultaat zorgen.


Home » Geld » Besparen

Hoe kan ik consuminderen met kinderen

Door: Adine Versluis

In de consumptiemaatschappij van vandaag de dag is het voor kinderen vaak moeilijk om de waarde van geld te bepalen. Het lijkt of iedereen altijd in de nieuwste kleding loopt en met de nieuwste mobieltjes belt. Vanaf de puberteit zullen je kinderen eigen keuzes maken, maar voor die tijd heb je ruim de gelegenheid om ze een goede basis mee te geven door ze te leren consuminderen. Marieke Henselmans legt in haar boek ‘Consuminderen met Kinderen’ uit hoe je dit goed aan kunt pakken.


Home » Geld » Besparen

3 Hoe vermaak ik me zonder (veel) geld uit te geven

Door: Cindy Kamstra

Als je een klein budget hebt en fors moet bezuinigen, zijn de leuke dingen vaak de eerste die afvallen. Want leuke dingen doen kost meestal veel geld. Toch kun je je ook vermaken zonder (veel) geld uit te geven. Hoe je dat doet, lees je hier.


Home » Geld » Besparen

Hoe ga ik om met opdringerige verkopers

Door: Adine Versluis

Het is handig als je in een winkel goed geholpen wordt, maar wat als het helpen omslaat in opdringerigheid en je je zo ongemakkelijk voelt dat je, voor je het weet, weer buitenstaat met allerhande spullen die je eigenlijk niet nodig hebt? Dan is het tijd voor een lesje: hoe ga ik om met opdringerige verkopers!


Home » Geld » Besparen

Hoe wimpel ik een telefonische verkoper af

Door: Adine Versluis

Je kent het wel: zit je net lekker te eten, gaat de telefoon: ‘Mevrouw, ik mag u vast even storen, want ik heb een fantastische aanbieding voor u, die alleen vandaag geldig is!’ Voor je het weet is je eten koud en heb je je een abonnement aan laten praten op iets waar je helemaal niet op zit te wachten. Als jou dat wel eens overkomt, wees dan niet te hard voor jezelf: telefonische verkopers kunnen erg hardnekkig zijn. Maar met deze tips kun jij de telefonische verkoper de volgende keer gewoon afwimpelen!


Home » Geld » Besparen

3 Hoe krijg ik mijn telefoonrekening omlaag
Hoe krijg ik mijn telefoonrekening omlaag

Door: Adine Versluis

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een mobiele telefoon en we bellen wat af. Helaas doen we dat niet allemaal even verstandig: talloze mensen zijn al in de schulden geraakt vanwege hoge telefoonrekeningen. Grijp daarom in voor het te laat is en breng je telefoonrekening omlaag! Een kleine tijdsinvestering kan je een forse besparing opleveren.


Home » Geld » Besparen

4 Hoe profiteer ik van belastingvoordelen

Door: Noortje van Dorp

Geld verdienen doen we graag, geld betalen minder. Elk voorjaar valt bij veel huishoudens weer die gevreesde blauwe envelop op de deurmat. Volgens onderzoek van TNS Nipo en verzekeraar Zwitserleven laten belastingbetalers jaarlijks door onwetendheid duizenden euro’s liggen. ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’, is het credo van de Belastingdienst. Maar als je goed gebruik maakt van alle belastingvoordelen en op die manier minder geld hoeft te betalen aan de overheid, dan kan de belastingaangifte toch heel wat aangenamer worden. Deze hoedoe zet enkele van deze voordelen onder elkaar.


Home » Geld » Besparen

Hoe bel ik goedkoop met een vaste lijn

Door: Wim Guiking

Bellen via een vaste lijn is meestal goedkoper dan mobiel bellen, vooral als je veel belt. Alleen wie duidelijk minder dan slechts twee uur per maand telefoneert, kan goedkoper uit zijn met een mobiel bellen. Een ‘vaste lijn’ is inmiddels niet altijd meer van KPN. Ook aanbieders van kabel-tv leveren ‘vaste lijnen’. En dan kun je ook nog bellen via de computer. Dit ruime aanbod, met vele varianten, maakt een keuze er niet makkelijker op.


Home » Geld » Besparen

Hoe bel ik mobiel zo goedkoop mogelijk

Door: Wim Guiking

Mobiel kunnen bellen behoort zo’n beetje tot eerste levensbehoeften. En graag met een mobieltje waarmee je gezien mag worden. Het bellen en sms’en zelf moet liefst zo goedkoop mogelijk zijn. Hoe zorg je ervoor dat je zo weinig mogelijk geld kwijt bent aan je noodzakelijke communicatiebehoefte? Zelf uitzoeken is een heel gepuzzel. Gelukkig doen anderen dat voor je!


Home » Geld » Besparen

Hoe koop ik op een faillissementsveiling

Door: Wim Guiking

Kopen op een veiling kan voordelig zijn. Reden is dat de verkoper echt van zijn spullen af wil. Soms móet iemand verkopen, als gevolg van een (dreigend) faillissement. De prijzen kunnen dan wel laag zijn, maar let op: daar komt meestal een veilingopslag van 16 % overheen, plus btw. En de spelregels zijn hard: gekocht is gekocht, direct betalen, niks omruilen en geen garantie.


Home » Geld » Besparen

Hoe stap ik over op een andere energieleverancier

Door: Adine Versluis

Vaste lasten zoals je energierekening zijn in zoverre 'vast', dat ze elke maand terug komen. Want zelfs als je gebruik eigenlijk altijd gelijk is, kun je hier aanzienlijk op besparen. Hoe? Door over te stappen naar een andere energieleverancier. 'Vroeger' was dat nog wel spannend, maar tegenwoordig is dat zo geregeld.


Home » Geld » Besparen

Hoe kom ik aan gratis kleding
Hoe kom ik aan gratis kleding

Door: Cindy Kamstra

De laatste modetrends volgen als je even geen geld hebt, wordt lastig. Maar het is echt niet onmogelijk om jezelf in nieuwe kleding te steken zonder daarvoor een cent uit te geven. Ben je klaar om je garderobe gratis te vernieuwen?


Home » Geld » Besparen

Hoe kom ik aan gratis eten
Hoe kom ik aan gratis eten

Door: Cindy Kamstra

Eten moeten we allemaal, maar het lijkt wel of voedsel steeds duurder wordt. Heb je weinig geld, dan kun je ervoor kiezen om de hele week droog brood te eten. Je kunt ook proberen om gratis eten te pakken te krijgen. Dat is lang niet zo moeilijk als het misschien lijkt: met een beetje inventiviteit kom je een heel eind.


Home » Geld » Besparen

4 Hoe kom ik aan gratis speelgoed
Hoe kom ik aan gratis speelgoed

Door: Cindy Kamstra

Spelen is een leuk tijdverdrijf voor jong en oud. Je kunt spelen zonder speelgoed, door geheugenspelletjes te doen of je fantasie te gebruiken. Maar het juiste speelgoed kan je spel helemaal compleet maken. Alleen… Hoe kom je in krappe tijden aan speelgoed zonder daarvoor je beperkte budget aan te spreken? Eigenlijk heel eenvoudig: volg gewoon de stappen in deze hoedoe.


Home » Geld » Besparen

Hoe kom ik aan een gratis slaapplaats

Door: Cindy Kamstra

Je hebt vakantieplannen, maar je budget werkt niet mee? Je kunt proberen een gratis slaapplaats te regelen in je vakantieland via CouchSurfing.com. Je logeert dan bij mensen thuis, zonder overnachtingskosten. Niet alleen een prima manier om te besparen op je vakantie, maar ook om je bestemming op een andere manier te leren kennen en nieuwe mensen te ontmoeten. Zo pak je het aan.


Home » Geld » Besparen

4 Hoe kan ik goedkoop uit eten
Hoe kan ik goedkoop uit eten

Door: Cindy Kamstra

Uit eten is leuk en gezellig, maar kan ook behoorlijk duur zijn. Voor je het weet heb je het restant van je salaris erdoorheen gejaagd terwijl je nog een week te gaan hebt voor het volgende gestort wordt. Dus… moet je dan maar niet uit eten gaan? Nou, je kunt ook gewoon even deze hoedoe lezen en leren hoe je een etentje zo goedkoop mogelijk (en toch lekker!) houdt.


Home » Geld » Besparen

4 Hoe vind ik de beste aanbiedingen
Hoe vind ik de beste aanbiedingen

Door: Cindy Kamstra

Heb je het financieel even niet zo ruim, dan wil je zo min mogelijk geld uitgeven. En dat betekent: op zoek naar de beste aanbiedingen. Hoedoe helpt je erbij.


Home » Geld » Besparen

4 Hoe kan ik zuinig leven

Door: Adine Versluis

Als je straks ongestoord van je pensioen wilt genieten, jezelf wilt wapenen tegen de recessie of simpelweg uit de schulden wilt komen, moet je zuinig leven. Makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe doe je dat nu eigenlijk, zuinig leven?


Home » Geld » Besparen

Hoe bespaar ik op boodschappen doen
Hoe bespaar ik op boodschappen doen

Door: Adine Versluis

Boodschappen doen, dat moet bijna iedereen. Het bedrag dat wekelijks of maandelijks aan boodschappen wordt uitgegeven, kan wel ontzettend verschillen. De een heeft aan €200 per maand genoeg, terwijl de ander met €1000 net slaagt. Hoeveel je kwijt bent hangt af van waar je boodschappen doet, wanneer, hoe groot je gezin is en natuurlijk wat je koopt. Wie slim boodschappen doet, kan maandelijks heel veel geld besparen. Een aantal handige tips.


Home » Geld » Besparen

Hoe bespaar ik op autokosten
Hoe bespaar ik op autokosten

Door: Adine Versluis

Een auto is praktisch, maar kan ook best duur zijn. Als je niet zonder je auto kunt, maar wel geld wilt besparen, dan zijn er gelukkig voldoende opties.


Home » Geld » Besparen

Hoe bespaar ik op cadeautjes
Hoe bespaar ik op cadeautjes

Door: Adine Versluis

Bijna iedereen geeft wel eens cadeautjes. Gewoon, voor een verjaardag of voor een speciale gelegenheid. De kosten van die cadeautjes kunnen flink oplopen, zeker als je een grote sociale kring om je heen hebt. Er zijn echter ook manieren om op cadeautjes te besparen, zonder dat de ontvanger hier iets van merkt!


Home » Geld » Besparen

Hoe stel ik een budget op

Door: Adine Versluis

Elke maand uitkomen met je geld is zo makkelijk nog niet. Als je niet alleen je rekeningen wilt betalen, maar ook nog wat geld over wilt houden om te sparen of om leuke dingen te doen, dan is het slim een budget op te stellen. Een budget opstellen klinkt moeilijker dan het is. Je hoeft er maar één keer even voor te gaan zitten, daarna is het een kwestie van af en toe even checken of je budget nog 'werkt'.


Home » Geld » Besparen

Hoe kom ik aan gratis meubels

Door: Adine Versluis

Een huis inrichten kun je zo duur maken als je zelf wilt. De andere kant op geldt dat ook; je kunt het zo goedkoop maken als je zelf wilt. Soms kan het zelfs zo goed als gratis. Met deze tips scoor je je meubels gewoon gratis.


Home » Geld » Besparen

Printkosten besparen

Door: Arend de Vries

Wilt u graag op uw printkosten besparen? Dat kan! Met uw printer, copier of multifunctional bent u het liefst natuurlijk niet al te veel kosten kwijt. Maar wat zijn dan handige tips om op te letten? Lees snel verder!


Home » Geld » Besparen

Hoe kies ik het juiste telefoonabonnement?

Door: Femke

Overal waar je kijkt, worden nieuwe en moderne telefoontoestellen aangeboden. Het ene toestel is nog mooier dan de ander. Natuurlijk hoort er bij een nieuwe telefoon ook een bijpassend abonnement. Ook als je ervoor kiest om je oude mobiele toestel te houden en je een Sim Only abonnement wil aanschaffen, heb je keuze in overvloed. Maar hoe kies je nou het juiste telefoonabonnement? Waar baseer je de keuzes op en wat moet je vooral niet doen tijdens het kiezen?


Home » Geld » Besparen

Hoe open ik een bankrekening

Door: Femke

Ben je niet tevreden over je huidige bank en wil je graag bij een andere aanbieder een bankrekening openen? Je hebt de keuze uit verschillende bankrekeningen. Hoe je een bankrekening opent, lees je in onderstaand stappenplan.


Home » Geld » Besparen

Hoe kies ik de juiste iphone uit?

Door: Femke

Sta je voor de aanschaf van een nieuwe smartphone, en wil je kiezen voor een iPhone? Dan is het goed om de juiste stappen te doorlopen, alvorens je tot aankoop overgaat. De laatste 10 jaar zijn iPhones erg populair, maar er hangt ook een flink prijskaartje aan. Des te meer reden om de iPhone die bij jou past te selecteren!


Home » Geld » Besparen

Energie vergelijken, hoe werkt dat?
Energie vergelijken, hoe werkt dat?

Door: Femke

Geld besparen kan op veel verschillende manieren. Energie is één van de vaste lasten waar veel op te besparen valt. Je kunt je huis energiezuinig maken door goede isolatie, led verlichting, slimme thermostaat, dubbel glas etc. Daarnaast is het vergelijken van verschillende energieleveranciers ook erg interessant. Hiermee kun je namelijk honderden euro's per jaar besparen.


Home » Geld » Besparen

Hoedoeners in de spotlight
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!