Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Geld » Besparen » Hoe kies ik het juiste telefoonabonnement?

Hoe kies ik het juiste telefoonabonnement?

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 30 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Overal waar je kijkt, worden nieuwe en moderne telefoontoestellen aangeboden. Het ene toestel is nog mooier dan de ander. Natuurlijk hoort er bij een nieuwe telefoon ook een bijpassend abonnement. Ook als je ervoor kiest om je oude mobiele toestel te houden en je een Sim Only abonnement wil aanschaffen, heb je keuze in overvloed. Maar hoe kies je nou het juiste telefoonabonnement? Waar baseer je de keuzes op en wat moet je vooral niet doen tijdens het kiezen?

Hoedoe door: Femke

Bekijk het profiel van Femke
Aantal Hoedoes: 31


Benodigdheden

 • Een huidig mobiel abonnement
 • Internet

Stappen

 1. Bepaal je belgedrag

  Vele mobiele abonnementen zijn gebaseerd op het aantal belminuten dat je per maand verbruikt. De meest luxe toestellen worden gekoppeld aan het grootste aantal belminuten en dus de duurdere abonnementen. Vraag jezelf af of dit is wat je wilt en of je zo'n groot aantal belminuten echt nodig hebt.

 2. Blijkt het dat je bijna nooit belt?

  Betaal dan ook niet onnodig veel kosten voor belminuten in bel bundels die je toch nooit opmaakt. In dit geval kan je het beste overstappen naar een Sim Only.

   
 3. Heb je wel een nieuw abonnement nodig?

  Vaak is het verlengen van een abonnement bij je huidige provider veel goedkoper. Je betaald vaak niks extra voor je verlenging en mag daarbij ook vaak gebruik maken van aantrekkelijke kortingen.

 4. Vergelijken

  Omdat er zoveel aanbieders zijn op het gebied van mobiele telefonie, bestaat er ook een enorme concurrentie tussen de verschillende providers. Daar kan jij van profiteren als je ervoor kiest gebruik te maken van de vergelijkers op het internet. Hiermee kan je precies invullen naar wat je zoekt in een abonnement en de aanbiedingen die op dit moment bij de verschillende providers gelden.

 5. Een databundel

  Denk goed na over je databundel. Heb je deze eigenlijk wel nodig? Mensen geven veel geld uit aan databundels die ze achteraf toch niet nodig hebben omdat ze de meeste tijd gebruik maken van WIFI. Een databundel heb je eigenlijk alleen nodig als je veel onderweg bent.

Do's

 • Kies voor het abonnement dat bij je past.
 • Hou je belgedrag ook tussentijds in de gaten en upgrade je abonnement waar nodig.

Don'ts

 • Kies niet voor een duur abonnement omdat er een leuk toestel bij hoort. Vaak heb je geen mogelijkheid meer om je abonnement binnen het contractstermijn te downgraden.
 • Let op bij het afnemen van een verzekering voor je toestel. Je hebt deze vaak niet nodig.
Hoedoeners in de spotlight
Adine Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 470
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!