Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Geld » Besparen » Hoe kies ik de juiste iphone uit?

Hoe kies ik de juiste iphone uit?

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 30 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Sta je voor de aanschaf van een nieuwe smartphone, en wil je kiezen voor een iPhone? Dan is het goed om de juiste stappen te doorlopen, alvorens je tot aankoop overgaat. De laatste 10 jaar zijn iPhones erg populair, maar er hangt ook een flink prijskaartje aan. Des te meer reden om de iPhone die bij jou past te selecteren!

Hoedoe door: Femke

Bekijk het profiel van Femke
Aantal Hoedoes: 31


Benodigdheden

 • -Desktop pc of smartphone
 • -Tijd
 • -Een bankrekening

Stappen

 1. Ga naar een vergelijkingswebsite voor iPhone toestellen

  Wil je een nieuwe iPhone hebben, dan kun je beter een vergelijkingswebsite raadplegen dan direct naar de winkel gaan of je favoriete webwinkel raadplegen. Een vergelijkingswebsite biedt een overzicht van alle prijzen van aanbieders van iPhone toestellen. Zo zie je in één oogopslag alle prijzen van alle webwinkel, voor een bepaalde iPhone, in plaats van alleen maar de prijs van één aanbieder. Het raadplegen van een vergelijker voor iPhones kan je daarom ook veel voordeel opleveren.

 2. Stel je budget vast

  Belangrijk is natuurlijk zeker ook het budget dat je hebt. Geld dat je niet hebt kun je ook niet uitgeven, zo simpel is dat. Bepaal bij voorkeur een maximumbedrag dat je wil uitgeven aan je nieuwe iPhone. Voor enkele honderden euro’s heb je al een iPhone van een wat oudere generatie. Wil je een iPhone van de nieuwste generatie dan leg je al snel 1.000 euro of meer neer. Goedkoop zijn de nieuwste iPhones namelijk nooit. Prijs vergelijkers voor iPhone toestellen hebben vaak de mogelijkheid om zowel een minimum als een maximum in te stellen, waardoor je alleen prijzen vergelijkt van iPhones binnen de bandbreedte die je zelf opgeeft. 

 3. 3. Kies het soort iPhone: nieuw of refurbished

  De meeste mensen kopen hun iPhone nieuw. Toch is er ook een markt voor refurbished iPhones. Dit zijn iPhones die zijn opgeknapt en ‘als nieuw’ weer op de markt worden aangeboden. Zulke iPhones zijn vaak een stuk goedkoper dan hetzelfde model in nieuwe staat. Soms kun je wel 30 tot 35% besparen door voor een refurbished toestel te kiezen, en niet voor een gloednieuw toestel. Een nadeel van een refurbished iPhone is dat je de modellen van de nieuwste generaties vaak nog niet in die staat kunt krijgen. Oudere modellen zijn juist vaak alleen nog in refurbished conditie te krijgen, en nieuwe meer in nieuwe staat.

Do's

 • - Bekijk altijd de voorwaarden van de aanbieder van de iPhone van je keuze, op de website van de desbetreffende aanbieder.

Don'ts

 • - Een te overhaaste een beslissing nemen bij een grote aankoop. Dat is natuurlijk nooit goed, maar zeker niet als je honderden euro’s, of misschien wel meer dan duizend euro uit gaat geven aan een nieuwe iPhone.
 • - Het niet bekijken van alle productspecificaties is ook niet verstandig. Wil je niet voor verrassingen komen te staan, vergelijk de specificaties van diverse soorten iphones die je interesse hebben dan goed met elkaar. Zo weet je zeker dat je je juiste iPhone aankoopt.

Bron

Hoedoeners in de spotlight
Adine Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 470
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!