Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Geld » Besparen » Hoe kom ik aan gratis kleding

Hoe kom ik aan gratis kleding

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe kom ik aan gratis kleding
De laatste modetrends volgen als je even geen geld hebt, wordt lastig. Maar het is echt niet onmogelijk om jezelf in nieuwe kleding te steken zonder daarvoor een cent uit te geven. Ben je klaar om je garderobe gratis te vernieuwen?

Hoedoe door: Cindy Kamstra

Bekijk het profiel van Cindy Kamstra
Aantal Hoedoes: 86


Benodigdheden

 • Andere mensen met jouw maat
 • Internet
 • Fantasie en creativiteit

Stappen

 1. Ruil je kleding

  De simpelste manier om aan gratis kleren te komen is door te ruilen met een of meer andere mensen die ongeveer dezelfde smaak en maat hebben als jij. Organiseer eens een kledingruilavond, of ga naar een kledingruilbeurs.

 2. Inspecteer de zolder van je moeder

  Gratis echte en unieke vintage kleding? Misschien heeft je moeder op zolder nog kleding uit haar jeugd liggen die je mag hebben. Of je oma. Of je tante. Of je buurvrouw. Of… Combineren met hedendaagse kledingstukken en accessoires die je zelf nog thuis hebt en klaar ben je.

 3. Leen kleding

  Heb je een nieuwe outfit maar voor even nodig, bijvoorbeeld voor een feestje? Leen dan eens kleding van je zus, een vriendin of je nicht. Niemand die weet dat het niet van jou is. Tenzij het feestje namelijk in aanwezigheid van (vrienden, familie of bekenden van) de persoon van wie je leent plaatsvindt. Wel even netjes wassen en strijken voordat je de kleding teruggeeft.

 4. Doe mee aan prijsvragen

  Er zijn verschillende prijsvragen waarmee je gratis kleding en schoenen kunt winnen. Houd ook acties en prijsvragen van winkels bij jou in de buurt in de gaten. Je winkans is natuurlijk niet erg groot, maar niet geschoten is altijd mis!

 5. Vraag kleding(bonnen) voor je verjaardag

  Ben je binnenkort jarig, of heb je iets anders te vieren waarvoor je cadeautjes krijgt? Zet dan kleding op je verlanglijstje. Mensen die het moeilijk vinden om kleren voor iemand anders te kopen zullen al gauw met geld of kledingbonnen aankomen waarmee jij vervolgens kunt gaan shoppen. Kost jou dan nog steeds geen cent. En mensen die jouw smaak en maat heel goed kennen, geven misschien de leukste en meest verrassende kledingstukken.

Do's

 • Loop je garderobekast en zolder nog eens goed na en probeer nieuwe combinaties van oude kledingstukken te maken. Kan verrassende nieuwe looks opleveren.
 • Ga shoppen in de uitverkoop als je wat geld over hebt. Kijk vooral naar acties waar je een tweede kledingstuk gratis krijgt.

Don'ts

 • Geleende kleding kapotmaken of er onuitwasbare vlekken in maken. Dan kun je namelijk alsnog je portemonnee trekken.
 • Proberen alle modetrends op de voet te volgen. Dat gaat je toch niet lukken, zeker niet zonder veel geld uit te geven.