Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Kleding » Hoe kleed ik me modieus, maar goedkoop
4

Hoe kleed ik me modieus, maar goedkoop

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 4 uren
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoe kleed ik me modieus, maar goedkoop
Wil jij je altijd volgens de laatste mode kleden...dan zal je dat een aardige duit kosten. Mode is zo veranderlijk als het weer. De ene dag zijn pony’s hot, de andere dag ‘not done’. Hetzelfde gold voor de puntschoenen, haarkuiven, wijde pijpen...en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Toch zijn er wel wat manieren om je eigentijds, maar niet te duur te kleden.

Hoedoe door: Noortje van Dorp

Bekijk het profiel van Noortje van Dorp
Aantal Hoedoes: 125


Benodigdheden

 • Computer
 • Internet
 • Eigen smaak
 • Middagje shoppen

Stappen

 1. Surf op internet naar de laatste modetips

  Magazines gericht op mode en looks zijn vaak prijzig. Zonde om daar je geld aan uit te geven. Je kunt heel wat makkelijker op de hoogte gehouden worden van de laatste fashiontips...op het internet. Op een website zoals bijvoorbeeld Trendstyle kan je dagelijks de nieuwste headlines op fashiongebied vinden.
  Schrijf leuke ideetjes op, maar houd ook in je achterhoofd wat goed bij je past. Soms komen die twee niet helemaal overeen.

 2. Schaf enkele basic kledingstukken aan

  Kijk, je kunt wel honderd euro uitgeven aan die ultrahippe spijkerpofbroek, maar zal je die broek volgend jaar ook nog dragen? Met enkele basis kledingstukken in je kledingkast, aangevuld met bijzondere modieuze accessoires, zie jij er elke dag weer uit om door een ringetje te halen.

  Wat moet er in je kledingkast hangen:
  -    enkele egale topjes in basiskleuren (zwart/wit/grijs)
  -    goed passende jeans (dus geen pofbroek of skinny jeans)
  -    enkele shirts in basiskleuren
  -    zwart jurkje
  -    laarzen
  -    pumps

  Schroom niet om juist wat extra geld uit te geven aan goede basiskleding. Met kwaliteitskleding kan je jaren doen.

 3. Zoek naar leuke vintagewinkeltjes

  Laat die dikke portemonnee maar thuis. Je hebt geluk; de laatste jaren is vintage helemaal hot. Vintage is eigenlijk gewoon een mooi woord voor tweedehands kleding. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Speur de stad af op zoek naar leuke kleine vintagewinkeltjes. Zelfs bij de kringloopwinkels kun je met een beetje geluk leuke outfits scoren.

 4. Shop online

  Er zullen altijd shopaholics zijn die niet kunnen wachten om de nieuwste mode aan te schaffen en zo wel eens een modeflater maken. Ze komen er thuis achter dat iets toch te groot of te klein is of niet helemaal hun kleur is.
  Op Marktplaats worden er honderden kledingstukken en schoenen aangeboden die niet of bijna niet zijn gedragen. Zo kun je tegen een gereduceerde prijs toch nog die toffe sneakers kopen.

 5. Spit door de kledingkast van je ouders

  Hoe vaak heb je niet van je ouders al gehoord dat ze bepaalde schoenen of broeken ook droegen toen zij jong waren. De mode blijft zich maar herhalen. Droegen we vorig jaar de a-lijn jurkjes en vesten uit de jaren zestig en zeventig, inmiddels zijn we in de rock- en skaperiode beland van de jaren tachtig en negentig.

  Het leuke is dat sommige ouders zo slim zijn geweest om hun oude kleding ook te bewaren. Misschien jouw ouders ook wel? Spit een middagje eens door hun klerenkast en wie weet wat je tegenkomt!

 6. Creëer je eigen stijl

  Het allerbelangrijkst in het betaalbaar houden van mode is toch wel om een eigen stijl te creëren. Je kan je wel volledig overleveren aan de skinny-rock-stijl, maar grote kans dat die modetrend volgend jaar alweer passé is. Probeer een middenweg te vinden. Dus misschien wel die leuke skinnyjeans, maar dan gewoon met een basic wollen vest. Zo hoef je niet elk jaar je volledige kledingkast aan het Leger des Heils of je kleine zusje te schenken omdat jij het niet meer draagt.

Do's

 • Schaf enkele basic kledingstukken aan die je ‘opleukt’ met hippe accessoires

Don'ts

 • Ga er niet van uit dat elke modetrend je staat. Ook al is die skinny jeans nog zo leuk, niet iedereen kan hem hebben.
Hoedoeners in de spotlight
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Adine Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 470
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!