Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Geld » Besparen » Hoe kom ik aan gratis meubels

Hoe kom ik aan gratis meubels

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 30 dagen
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Een huis inrichten kun je zo duur maken als je zelf wilt. De andere kant op geldt dat ook; je kunt het zo goedkoop maken als je zelf wilt. Soms kan het zelfs zo goed als gratis. Met deze tips scoor je je meubels gewoon gratis.

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 470


Benodigdheden

 • Lef
 • Creativiteit
 • Wat handigheid

Stappen

 1. Vertel iedereen wat je zoekt

  Ben je bijvoorbeeld net verhuisd en kun je nieuwe spullen gebruiken? Vertel dan iedereen die je kent dat je op zoek bent naar nieuwe meubels. Veel mensen hebben nog dingen staan waar ze eigenlijk best vanaf willen, zeker als het hen niet teveel moeite kost. Via-via bereik je meestal het meeste, omdat mensen in je netwerk (bijvoorbeeld collega's, familie of vrienden) je vaak ook wel wat gunnen. Geef gewoon aan dat je er niets voor kunt of wilt betalen, zodat voor beide partijen duidelijk is dat het om gratis meubels gaat.

 2. Speur op internet

  Online zijn verschillende sites te vinden waarop mensen hun tweedehands meubels gratis ter overname aanbieden. Vaak moet je inschrijven om contact te leggen met de gevers. Maak zo snel mogelijk een afspraak en houd je daar ook aan. Houd er rekening mee dat te lang wachten kan betekenen dat iets aan je neus voorbij gaat; de gevers willen er vaak graag vanaf en reserveren dingen dus niet langer dan nodig is, zeker niet als het om grote dingen gaat.

 3. Ga langs de kringloopwinkel

  Bij kringloopwinkels kun je goedkoop aan meubels komen, maar soms ook gratis. Veel winkels hebben een overschot aan meubels en raken sommige artikelen echt niet kwijt. Je kunt altijd even informeren of dit ook geldt voor een winkel bij jou in de buurt. Reken dan niet op de meest moderne artikelen, maar echt op de praktisch onverkoopbare spullen. Met een beetje handigheid kun je daar echter vast wel iets van maken!

 4. Kijk op straat

  Je ziet steeds vaker dat mensen hun overtollige huisraad aan de straatkant zetten, voor het grofvuil of voor wie wil. Het loont dus zeker de moeite om je ogen de kost te geven als je buiten bent. Informeer wel altijd even bij de bewoners van het desbetreffende huis of het goed is als je wat meeneemt, dat is wel net zo netjes en dan weet je tenminste zeker dat iemand ook echt ergens afstand van wil doen.

 5. Hang een briefje op in de supermarkt

  Die bijna ouderwetse boodschappenbordjes in de supermarkt kunnen nog behoorlijk effectief zijn! Hang een briefje op met je vraag om gratis meubels en geef ook even aan of je alles zelf op kunt halen en binnen welke straal dat kan. Hang er wat strookjes aan met je telefoonnummer of e-mailadres, zodat mensen die mee kunnen nemen, in plaats van het hele briefje. Nu is het wachten op goed bericht!

 6. Help mensen met ontruimen

  Een manier die wat meer tijd in beslag neemt en niet altijd even veel oplevert, is mensen helpen met het ontruimen van woningen, bijvoorbeeld als iemand is overleden. Vaak blijft er dan wel het één en ander over, waar niemand meer iets mee kan. Dat kun jij meenemen. Spreek wel van tevoren goed af wat de bedoeling is of beperk je tot het helpen van mensen die je ook zou helpen als je er niets voor zou krijgen. Zo voorkom je scheve gezichten.

Do's

 • Houd er rekening mee dat je vaak wel iets moet doen voor gratis meubels, zoals zelf ophalen

Don'ts

 • Pak ook weer niet alles aan; als je iets echt niet kunt gebruiken, dan heeft het geen zin om ermee te gaan slepen

Bron

o.a. Gratisoptehalen.nl