Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Geld » Hypotheek
Hypotheek

4 Hoe kies ik een hypotheek

Door: Bastienne Wentzel

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld. Je wilt een huis kopen, gaat naar de bank, sluit er een hypotheek af en de koop is zo goed als geregeld. De meeste mensen besteden minder tijd aan het afsluiten van een hypotheek dan aan het kopen van een nieuwe televisie. "En dat terwijl het de grootste aankoop in je leven is en je een verplichting aangaat voor dertig jaar of langer", zegt financieel specialist Erwin Voogt. Waar moet je dan op letten bij het kiezen van een hypotheek?


Home » Geld » Hypotheek

Hoe koop ik een huis met Nationale Hypotheek Garantie

Door: Adine Versluis

Een huis kopen is een grote stap: je gaat misschien wel de grootste schuld van je leven aan. Bovendien is het voor de aflossing van die schuld noodzakelijk dat je maandelijks voldoende geld binnen krijgt. Als je het risico op betalingsproblemen zoveel mogelijk wilt verkleinen, kies je voor een huis met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dan moet je echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen.


Home » Geld » Hypotheek

Hoe los ik mijn hypotheek eerder af

Door: Adine Versluis

Reken het maar eens uit: wie een hypotheek afsluit en zich gewoon netjes aan de termijn van 30 jaar houdt, betaalt gemiddeld twee keer het totale leenbedrag aan rente. Daar komt dan de aflossing nog eens bij. Eerder je hypotheek aflossen betekent dat je flink op deze rente kunt besparen. Maar hoe pak je dat het slimst aan?


Home » Geld » Hypotheek

Hoe kan ik mijn hypotheek oversluiten

Door: Adine Versluis

De meeste Nederlanders zijn vrij trouw als het gaat om hun hypotheek; eenmaal afgesloten blijven ze bij dezelfde partij. Maar soms is je hypotheek oversluiten veel slimmer. Bijvoorbeeld omdat je persoonlijke omstandigheden veranderd zijn, of je je maandlasten terug wilt dringen. Hier lees je hoe je het oversluiten van je hypotheek aanpakt.


Home » Geld » Hypotheek

Hoe los ik af op een spaarhypotheek
Hoe los ik af op een spaarhypotheek

Door: Adine Versluis

Veel Nederlanders hebben een spaarhypotheek afgesloten. In theorie hoef je daar niet op af te lossen; als je maandelijks het benodigde bedrag inlegt, dan heb je aan het einde van de looptijd voldoende geld om de hypotheek af te lossen. Wil je liever sneller van je hypotheek af zijn, dan kun je dat op verschillende manieren doen.


Home » Geld » Hypotheek

Hoe kies ik een goede hypotheekadviseur

Door: Adine Versluis

Bij het afsluiten van een hypotheek komt best het één en ander kijken. Dan kan het prettig zijn om je daarin te laten begeleiden door een hypotheekadviseur. In veel gevallen kun je hier niet eens onderuit; bijvoorbeeld bij het afsluiten van hypotheken via de meeste banken. Helaas is niet elke hypotheekadviseur even goed. Hier lees je hoe je wél een goede hypotheekadviseur vindt.


Home » Geld » Hypotheek

Hoe verlaag ik mijn hypotheeklasten

Door: Femke

Veranderingen in ons leven kunnen allerlei gevolgen hebben. Een baby kan als gevolg minder uren betaald werk betekenen. Daardoor wordt het gezinsinkomen lager en de maandlast dus zwaarder. Een belangrijke stap om die maandlast te verlagen, kun je zetten door de hypotheeklasten te verlagen. Maar kan dat zo maar?


Home » Geld » Hypotheek

Hoe sluit ik een hypotheek af als zzp'er

Door: Femke

Een hypotheek afsluiten is als zzp'er niet altijd even eenvoudig. Kredietverstrekkers willen immers bepaalde garanties over de bestendigheid van het inkomen, terwijl onzekerheid over de inkomsten net een van de wezenlijke kenmerken is van het bestaan van een zzp'er. Toch kan je ook als zzp'er aantonen dat je kredietwaardig bent. Hoe je dat doet? Ik leg het graag voor jou uit.


Home » Geld » Hypotheek

Hoe bereken ik mijn maximale hypotheek?

Door: Femke

Je wilt een huis gaan kopen, maar waar haal je het geld vandaan? Je kunt een hypotheek afsluiten, maar wat heb je daar allemaal voor nodig? Hoeveel geld heb je nodig en hoe bereken je dat? Wat moet je wel en niet doen bij het afsluiten van een hypotheek?


Home » Geld » Hypotheek

Hoedoeners in de spotlight
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!