Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Geld » Uitkeringen
Uitkeringen

Hoe vraag ik een bijstandsuitkering aan

Door: Wim Guiking

Een bijstandsuitkering is bedoeld voor wie onvoldoende heeft om te kunnen voorzien in zijn levensonderhoud. Dat kan dus samengaan met een heel laag inkomen uit werk. De bijstand vult het eventuele inkomen aan tot € 617 netto per maand (bedrag per 1 januari 2010). Samenwonenden moeten naar hun gezamenlijke inkomen kijken, en kunnen dat aangevuld krijgen tot € 1234 per maand. Maar wie een dure auto heeft moet die eerst maar verkopen.


Home » Geld » Uitkeringen

Hoe kom ik aan een ww-uitkering

Door: Wim Guiking

In economisch zware tijden kun je zomaar je werk kwijt zijn. Gelukkig heb je dan tijdelijk recht op een ww-uitkering. Die duurt langer naarmate je meer jaren gewerkt hebt, en bedraagt 70 % van je laatstverdiende loon. Een ww-uitkering komt niet vanzelf, die moet je aanvragen. Hoe gaat dat in z’n werk?


Home » Geld » Uitkeringen

Hoe kom ik aan een Wajong-uitkering

Door: Wim Guiking

Een Wajong-uitkering is bedoeld voor jongeren van 18 en ouder die arbeidsongeschikt zijn, maar nog niet gewerkt hebben en dus geen recht hebben op een WAO-uitkering. De uitkering is iets boven het niveau van de bijstand, namelijk 75 % van het minimumloon, en kan levenslang duren. De maximum leeftijdsgrens voor aanvragen is 27 jaar, en voor studenten 30 jaar. Aanvragen doe je bij het UWV.


Home » Geld » Uitkeringen

Hoe kom ik aan een AOW-uitkering

Door: Wim Guiking

Een AOW-uitkering is een basisvoorziening. Dankzij het bijna absolute recht op AOW kan iedere inwoner van Nederland ervan verzekerd zijn dat hij nooit tot de bedelstaf hoeft te raken door de armoede van de ouderdom. Maar het is niet genoeg om fatsoenlijk van te leven - daarvoor is een aanvullend pensioen nodig. AOW is een recht, en aanvragen is een makkie.


Home » Geld » Uitkeringen

Hoedoeners in de spotlight
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!