Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Familie & relaties » Hoe vind ik een geschikte kinderwagen

Hoe vind ik een geschikte kinderwagen

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Je wilt voor je (pasgeboren) kindje een veilige kinderwagen met een goede zitting en die van de belangrijkste gemakken is voorzien. Maar je wilt zelf ook dat je lekker achter de kinderwagen loopt, of dat hij bijvoorbeeld goed is op te bergen, of niet zo zwaar is. Voor iedere situatie zijn weer andere aspecten belangrijk. De keuze is niet altijd makkelijk, terwijl het vaak wel om best een groot bedrag gaat. Daarom vind je hier een overzicht van de belangrijkste dingen waar je op moet letten.

Hoedoe door: L.Bkd

Bekijk het profiel van L.Bkd
Aantal Hoedoes: 1


Benodigdheden

 • Pen en papier
 • Internet
 • Eventueel Excel

Stappen

 1. Begin met het bekijken van een internetwinkel

  Ga als eerste op internet op zoek naar webshops die kinderwagens verkopen. Deze zijn er in grote getale. Bekijk het aanbod van 2 of 3 webshops vluchtig om te kijken welke kinderwagens er precies zijn, en hoe ze eruit zien. Hou ook de prijs in de gaten, zodat je een indicatie hebt van in welke prijsklassen de kinderwagens over het algemeen zitten. Je krijgt zo een globale indruk van wat er allemaal beschikbaar is.

 2. Bedenk wat je wil

  Als je een indruk hebt van wat er allemaal beschikbaar is, bedenk je dan goed wat je belangrijk vindt. Hieronder valt het design van de kinderwagen, maar ook welke aspecten je graag in jouw kinderwagen terug ziet komen. De volgende punten zijn hierbij het belangrijkst:

  Gewicht en formaat. Wanneer je een kleinere auto hebt of weinig opbergruimte in huis, is het handig om een wagen te kopen die goed ingeklapt kan worden tot een klein formaat. Als je zelf niet al te sterk bent is het goed om het gewicht van de wagen in de gaten te houden.

  Frame en wielen. Loop je vaak op oneffen ondergrond? Dan zijn grote (lucht)banden belangrijk. Ga je met de kinderwagen vaak de winkel in? Dan is een compacter frame met kleine wendbare wieltjes handig.

  Opbergruimte. Moet de wagen veel ruimte bieden voor boodschappen of andere spulletjes?

  Gebruik in combinatie met en autostoeltje. Sommige kinderwagens zijn te gebruiken in combinatie met bepaalde merken autostoeltjes. Ook zijn er soms adapters beschikbaar zodat je je autostoeltje op de wagen kan zetten.

 3. Breng de kinderwagens in kaart

  Ga de kinderwagens nogmaals op internet langs, maar ga nu gerichter op zoek naar de specificaties. Bezoek niet alleen websites van winkels, maar ook informatieve sites over kinderwagens. Zet hierbij de aspecten die jij het belangrijkst vindt op papier. Je kan dit ook eventueel in Excel doen, zodat je straks makkelijk kan ordenen/sorteren op bijvoorbeeld gewicht of de prijs van de wagen.

  Lees beoordelingen van kinderwagens op vergelijksites of op forums. Dit is natuurlijk wel subjectief, maar het geeft een goede indruk waar mensen over struikelen bij een specifieke kinderwagen, of wat ze juist heel prettig vinden.

 4. Test de kinderwagen

  Je hebt nu als het goed is een overzicht van een paar kinderwagens die het beste aan jouw wensen voldoen. De volgende stap is het testen van de kinderwagen. Bezoek een winkel in de buurt die een of meerdere van de wagens verkoopt. Bekijk de wagens kritisch. Vraag jezelf onder andere af:

  • Zit of ligt mijn kindje er goed en comfortabel in? Ook voor de komende jaren?
  • Loop ik er comfortabel achter? Is de hoogte van de handgreep goed?
  • Voelt de kinderwagen stabiel aan? (Erg belangrijk!)
  • Zijn er scherpe randjes of losse onderdelen waar je kindje zich aan kan bezeren?
  • Werkt de rem goed?
  • Is hij gemakkelijk in te klappen en kan ik hem goed optillen?
  • Past hij in mijn auto? (Test zonodig!)
 5. De aanschaf

  Ook al ben je na het testen van een kinderwagen erg enthousiast, ga nog niet meteen over tot aanschaf! Misschien zijn er nog andere wagens op je lijstje die je wilt testen. Ook is het goed om het allemaal even te laten bezinken, het gaat immers vaak om een behoorlijk bedrag. Laat je vooral niet overrompelen door de verkoper.

  Als je hebt besloten welke kinderwagen je wilt, kan je hem uiteindelijk in de winkel kopen of op internet bestellen.

Do's

 • Let bij alles wat je leest goed op, bekijk alles kritisch en verzamel informatie van zoveel mogelijk verschillende bronnen.

Don'ts

 • Ga niet zonder je heel goed te oriënteren zomaar een aankoop doen, of laat je niet overrompelen door verkooppraatjes.

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!