Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Familie & relaties » Relaties
Relaties

4 Hoe vind ik een partner via internet
Hoe vind ik een partner via internet

Door: F. Nelissen

Het online zoeken en vinden van een partner is allang geen taboe meer. Sterker nog, het gebruik van internet wordt steeds populairder en de datingsites schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Op sommige sites staan wel duizenden ‘profielen’ die ‘gematcht’ hopen te worden met 'die ene'. Voor wie de wereld van het virtuele daten wil instappen, is het goed om eerst een aantal zaken goed op een rijtje te hebben.


Home » Familie & relaties » Relaties

4 Hoe behoud ik mijn relatie
Hoe behoud ik mijn relatie

Door: F. Nelissen

Wat is het geheim van een eeuwigdurende relatie? Als we dat wisten, zouden er minder stranden en zou ons veel liefdesleed bespaard blijven. Om nog maar te zwijgen van nare scheidingen waarbij ook nog eens kinderen in het spel zijn. Helaas bestaat er geen kant-en-klaar recept om een relatie staande te houden, want iedere situatie en elk stel is anders. Volgens Irene Dorrestijn, psychosociaal therapeute en coach, slaagt een relatie alleen als je bereid bent om er samen aan te werken: “In een relatie gaat het om respect, empathie en aandacht. Communiceer met elkaar en ga confrontaties niet uit de weg.”


Home » Familie & relaties » Relaties

5 Hoe houd ik mijn relatie spannend
Hoe houd ik mijn relatie spannend

Door: F. Nelissen

In elke relatie ligt het 'sleurmonster' op de loer en helaas heeft het uiteindelijk ook jullie voordeur gevonden. Je mist de spanning en de passie uit de periode waarin jullie elkaar net leerden kennen. Er is een soort gewenningsproces opgetreden en hoewel dat heel veilig kan voelen, besef je dat dit het laatste is wat je wilt. Hoog tijd om je relatie nieuw leven in te blazen! Maar hoe pak je dat aan? Irene Dorresteijn, psychosociaal therapeute en coach, heeft regelmatig koppels in haar stoelen die kampen met dit probleem: “Wees jezelf en maak zaken bespreekbaar. Daarnaast is het belangrijk om waakzaam te zijn voor vanzelfsprekendheid: verras elkaar.”


Home » Familie & relaties » Relaties

3 Hoe maak ik gebruik van een relatiebureau
Hoe maak ik gebruik van een relatiebureau

Door: F. Nelissen

Je bent toe aan een serieuze relatie, maar komt de liefde van je leven gewoon niet tegen. Niet in de kroeg, niet op het sportveld, niet op het werk en ook niet op een van de vele datingsites. Het kan dan een overweging zijn om een relatiebureau in te schakelen. Want ergens moet de ware toch rondlopen! Maar hoe werkt zo’n bureau nou precies en waar moet je dan allemaal op letten? Sent Wierda is voorzitter van de Branchevereniging Erkende Relatiebureaus: “Een bureau draagt een kandidaat aan, vervolgens is het aan jou om jezelf te laten zien.”


Home » Familie & relaties » Relaties

5 Hoe vind ik een partner m/v
Hoe vind ik een partner m/v

Door: F. Nelissen

Wat moet je doen om een partner te vinden? Hoe belangrijk is liefde op het eerste gezicht? En hoe weet je of Hij of Zij echt bij je past? Een vragenrondje langs vrienden en kennissen leverde allerlei verschillende ervaringen, visies en meningen op. Deze redacteur ging daarom op zoek naar harde data en stuitte op een praktisch handboek geschreven door de Australische Adrienne Burgess. Het staat vol met zelftests, checklists gebaseerd op gedegen onderzoek en met tips om een (on)gelukkige liefde te herkennen. Een boek waar je soms een grote korrel zout bij nodig hebt, maar waar je ook bruikbare dingen uit kunt halen. Bijvoorbeeld een stappenplan in de vorm van deze Hoedoe.


Home » Familie & relaties » Relaties

Hoe vind ik een gepaste date
Hoe vind ik een gepaste date

Door: Irene Herbers

Daten is in en voor sommigen is het een levensbehoefte. Als jij datingsites zoals Parship en Relatieplanet wat oubollig vindt, is het tijd voor de wat alternatievere probeersels. Dus moderne single: let op! Deze hoedoe schotelt je vernieuwende datemethodes voor: ze maken je zoektocht naar de ideale partner nog leuker.


Home » Familie & relaties » Relaties

Hoe kom ik van liefdesverdriet af
Hoe kom ik van liefdesverdriet af

Door: Adine Versluis

Liefdesverdriet is vervelend, maar soms onontkoombaar; we komen nu eenmaal niet allemaal altijd direct de prins(es) op het witte paard tegen. Als de relatie uiteindelijk op niets uitloopt, heeft meestal minimaal één van beiden een gebroken hart. Dit is echter geen reden om bij de pakken neer te zitten, want er zijn genoeg manieren om van je liefdesverdriet af te komen. Valerie Frankel en Ellen Tien helpen je met ‘Eerste hulp bij een gebroken hart’ door de zwaarste tijd heen!


Home » Familie & relaties » Relaties

4 Hoe gedraag ik me op een eerste afspraakje
Hoe gedraag ik me op een eerste afspraakje

Door: Adine Versluis

Een eerste afspraakje is altijd spannend. Om het beste van jouw eerste afspraakje te maken, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Een goede start maak je alvast door de stappen in deze hoedoe goed in je hoofd te prenten!


Home » Familie & relaties » Relaties

5 Hoe geef ik de perfecte kus
Hoe geef ik de perfecte kus

Door: Adine Versluis

Natuurlijk kun je je liefde betuigen door middel van dure cadeaus, uitjes of extravagante vakanties. De beste én meest oprechte manier blijft echter een kus. Maar het liefst dan wel een perfecte kus! Hoe je die geeft lees je hier.


Home » Familie & relaties » Relaties

Hoe onderhoud ik een LAT-relatie
Hoe onderhoud ik een LAT-relatie

Door: Cindy Kamstra

Samenwonen met de liefde van je leven kan niet altijd, om welke reden dan ook. Gelukkig kun je dan altijd nog kiezen voor een LAT-relatie. LAT staat voor Living Apart Together, maar ondanks de Engelse woorden is het een Nederlandse uitvinding. Het begrip werd in 1973 uitgevonden, in de film Frank en Eva/Living apart together van regisseur Pim de la Parra. In die film wordt duidelijk dat een LAT-relatie lang niet altijd vlekkeloos verloopt. Maar schrik niet: het kan echt, zo’n relatie op afstand. Hoe je het voor elkaar krijgt, lees je in deze hoedoe.


Home » Familie & relaties » Relaties

5 Hoe word ik een happy single
Hoe word ik een happy single

Door: Cindy Kamstra

Al je vrienden en kennissen hebben al jaren geleden hun grote liefde gevonden. En jij? Tja… Bij jou lijkt het steeds maar niet te lukken. Je komt wel leuke mensen tegen, maar die zijn of al bezet of ‘gewoon geen relatiemateriaal’. En dus ben je nu al veel langer single dan je lief is. En hoewel je vaak hoort en leest dat je juist als single happy bent, voel jij je helemaal geen happy single. Tijd om daar iets aan te gaan doen!


Home » Familie & relaties » Relaties

Hoe vraag ik iemand mee uit
Hoe vraag ik iemand mee uit

Door: Cindy Kamstra

Veel mensen vinden het doodeng om iemand te vragen om een date. Logisch, want je stelt jezelf heel kwetsbaar op als je iemand die je al een tijdje heel leuk vindt mee uit vraagt. Wat nu als diegene nee zegt? Dan kun je al je dagdromen over een leuke relatie met hem of haar wel vergeten. Aan de andere kant: als je het niet probeert, kun je die relatie ook wel vergeten… Tijd dus om toch de stoute schoenen aan te trekken. En dan zul je zien: eigenlijk valt het best mee om een afspraakje met die ene leuke man of vrouw te regelen!


Home » Familie & relaties » Relaties

Hoe organiseer ik de ideale date
Hoe organiseer ik de ideale date

Door: Cindy Kamstra

Met trillende handen en lood in je schoenen ben je op je droomman of –vrouw afgestapt en heb je hem of haar mee uit gevraagd. En tot je grote vreugde stemde hij of zij toe. Maar nu komt het erop aan om jullie eerste date zo onvergetelijk te maken dat er nog vele zullen volgen. Gelukkig is dat makkelijker dan je misschien denkt. Hoedoe helpt je bij het organiseren van de ideale date.


Home » Familie & relaties » Relaties

3 Hoe verstuur ik een originele Valentijnskaart
Hoe verstuur ik een originele Valentijnskaart

Door: Cindy Kamstra

14 Februari, Valentijnsdag, is bij uitstek de dag waarop je je (geheime) liefde kunt laten weten wat je van hem of haar vindt. De meeste mensen doen dat door een Valentijnskaart te versturen, al dan niet anoniem. Je kunt zo’n kaart vanaf begin januari zo’n beetje overal kopen, vaak zelfs met voorgedrukte gedichtjes en liefdesverklaringen. Postzegel erop, in de brievenbus deponeren, en klaar. Simpel, maar wel erg standaard… Wil jij het iets origineler aanpakken, lees dan vooral even verder en maak je eigen Valentijnskaart.


Home » Familie & relaties » Relaties

4 Hoe vier ik Valentijnsdag
Hoe vier ik Valentijnsdag

Door: Cindy Kamstra

Valentijnsdag is van oudsher de dag waarop mensen elkaar anoniem de liefde verklaren. Maar tot het midden van de jaren negentig van de vorige eeuw werd er in Nederland eigenlijk maar weinig aandacht aan dit gebruik besteed. Pas toen de nadruk steeds meer kwam te liggen op liefde in het algemeen, in plaats van anonieme liefde, brak de feestdag hier echt door. En tegenwoordig kunnen we van een echte traditie spreken: 14 februari is intussen algemeen bekend als de dag van de liefde.


Home » Familie & relaties » Relaties

Hoedoeners in de spotlight
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Adine Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 470
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!