Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Familie & relaties » Relaties » Hoe word ik een happy single
5

Hoe word ik een happy single

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe word ik een happy single
Al je vrienden en kennissen hebben al jaren geleden hun grote liefde gevonden. En jij? Tja… Bij jou lijkt het steeds maar niet te lukken. Je komt wel leuke mensen tegen, maar die zijn of al bezet of ‘gewoon geen relatiemateriaal’. En dus ben je nu al veel langer single dan je lief is. En hoewel je vaak hoort en leest dat je juist als single happy bent, voel jij je helemaal geen happy single. Tijd om daar iets aan te gaan doen!

Hoedoe door: Cindy Kamstra

Bekijk het profiel van Cindy Kamstra
Aantal Hoedoes: 86


Benodigdheden

 • Positieve instelling
 • Leuke mensen om je heen

Stappen

 1. Accepteer dat je single bent

  De eerste stap op weg naar een leven als happy single is meteen de moeilijkste. Want je kunt wel zeggen dat je accepteert dat je geen relatie hebt, maar dat is niet hetzelfde als het echt helemaal accepteren. Je hoeft nu nog niet blij te zijn dat je geen partner hebt, maar probeer je er wel bij neer te leggen. Anders zal het erg moeilijk worden echt gelukkig te zijn.

  Een tip om je op weg te helpen bij het accepteren van het single zijn: vraag jezelf eens af waarom je denkt dat je gelukkiger zou zijn in een relatie. Heb je daar eenmaal een antwoord op, kijk dan naar de realiteit. Geven de stellen in je omgeving echt de indruk dat het allemaal alleen maar rozengeur en maneschijn is in hun relatie?

 2. Stop met zoeken

  Waarschijnlijk ben je de laatste jaren, bewust of onbewust, veel bezig geweest met de zoektocht naar die ene man of vrouw met wie jij graag oud zou willen worden. Misschien heb je je bij iedereen die je ontmoette afgevraagd of dit misschien de ware was. En misschien heb je overal waar je kwam uitgekeken naar een kandidaat om een relatie mee te beginnen. Of heb je je ingeschreven op zoveel mogelijk datingsites, in de hoop dat je een mailtje van je grote liefde zou krijgen. Vrienden had je al genoeg, dus je verspilde geen energie aan het maken van nieuwe vrienden.

  Jammer, want de kans is aanwezig dat je een waardevolle vriendschap bent misgelopen. En daarmee misschien zelfs jouw prins(es) op het witte paard, want veel liefdesrelaties ontstaan juist uit vriendschappen. In plaats van daarover te gaan zitten kniezen, kun je dit in je voordeel gebruiken om een happy single te worden. Stop vandaag nog met je zoektocht en probeer jezelf in plaats daarvan open te stellen voor andere mensen. Of die nu aan jouw beeld van de ideale vriend(in) voldoen of niet.

 3. Zorg goed voor jezelf

  Toen je nog op zoek was naar de ware, zorgde je ervoor dat je er altijd op je best uitzag. Je wist tenslotte maar nooit wanneer je hem of haar tegen het lijf zou lopen… Dat je nu stopt met zoeken, betekent niet dat je dan dus ook kan stoppen met er goed uitzien. De kans dat je een leuk iemand tegenkomt is tenslotte nog steeds aanwezig. Maar jezelf goed verzorgen is ook prettig voor jou: je wordt er blij van. Gezond eten, genoeg bewegen en je leuk kleden is dus een prima hulpmiddel om een happy single te worden.

 4. Investeer in je eigen geluk

  Je hebt geen partner die je gelukkig maakt. Maar dat betekent niet dat je dus ook niet gelukkig kunt zijn. Sterker nog, of je nu een relatie hebt of niet, de enige die jou echt gelukkig kan maken ben jij zelf. Dat klinkt misschien als een dooddoener, maar heb je nooit de verhalen gehoord van mensen die zich helemaal goed en gelukkig voelden, en toen ineens de liefde van hun leven tegenkwamen? De meesten van hen zullen je vertellen dat ze eigenlijk helemaal geen relatie nodig hadden op dat moment in hun leven. Ze waren tevreden met wie ze waren en hoe ze leefden, een partner beschouwden ze meer als een extraatje dan als een noodzaak.

  Probeer er dus achter te komen wat jou gelukkig maakt. Dat kunnen je vrienden zijn, of een leuke baan, maar ook een goed boek of een lekkere maaltijd. Of al die dingen samen. Probeer zoveel mogelijk van deze dingen in je leven te brengen en geniet ervan. En bedenk ook dat je de vrijheid hebt om alles te doen wat je wilt, aangezien je geen rekening hoeft te houden met een partner. Dat geeft je alle gelegenheid om je leven precies zo in te richten als jij het wilt hebben. Ook daar kun je heel gelukkig van worden. 

 5. Maak plezier

  Gelukkige mensen hebben eigenlijk automatisch meer plezier, maar het werkt ook andersom: door plezier te maken vergroot je je geluksgevoel. Dus ga ervoor en maak lol, in plaats van thuis te blijven zitten. Als extra bonus zul je merken dat iedereen ineens vanzelf naar je toe komt. Want als je gelukkig bent en plezier in het leven hebt, ga je vanzelf stralen. En dat maakt je aantrekkelijk voor anderen. Misschien zit de ware niet bij de mensen die je tegenkomt, maar dat hoeft toch ook niet? Je bent tenslotte een happy single

Do's

 • Een huisdier nemen. Natuurlijk, het is geen partner en het dier zal ook nooit de plaats van een geliefde innemen. Maar als je thuiskomen in een leeg huis of alleen wonen in het algemeen niet prettig vindt, kan een huisdier zeker helpen om je minder eenzaam te voelen.
 • Pas weer beginnen met daten als je tevreden bent met je leven en ervan overtuigd bent dat je geen relatie nodig hebt om gelukkig te zijn.

Don'ts

 • Teleurgesteld zijn als je de ware ook na het zetten van de stappen in deze hoedoe nog niet hebt gevonden. Dat was namelijk ook nooit de bedoeling… een happy single word je alleen als je de bovenstaande stappen niet beschouwt als een soort trucje of toverformule om de prins(es) op het witte paard te vinden.
 • Te snel opgeven. De stappen in deze hoedoe kunnen behoorlijk wat tijd kosten. Geef jezelf die tijd ook en verwacht niet dat je morgen al een happy single bent. Of volgende week. Of volgende maand…

Bron

uiterlijk

door daniel claeys op 01-08-2014 23:44
singel niet als je knap bent veel geld en jong bent. veel heb gekregen van thuis. moeilijk als je ouder bent geen werk hebt of niet meer en slechte ervaringen. moeilijk om de pijn weer te voelen. en zo verder wat dan te raad gaan bij een psygoloog of zo iets. maar het helpt niet.
Hoedoeners in de spotlight
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!