Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Familie & relaties » Relaties » Hoe geef ik de perfecte kus
5

Hoe geef ik de perfecte kus

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 10 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe geef ik de perfecte kus
Natuurlijk kun je je liefde betuigen door middel van dure cadeaus, uitjes of extravagante vakanties. De beste én meest oprechte manier blijft echter een kus. Maar het liefst dan wel een perfecte kus! Hoe je die geeft lees je hier.

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 470


Benodigdheden

 • Romantische omgeving
 • Aandacht
 • Je geliefde

Stappen

 1. Kijk je geliefde in de ogen

  Voor een perfecte kus is een romantische sfeer natuurlijk essentieel. Door je geliefde diep in de ogen te kijken, zorg je voor die sfeer. Ga niet staren, maar kijk écht. Als je zenuwachtig wordt, probeer dan tenminste te kijken naar de kleur van de ogen van je geliefde. Dan kun je je ergens op focussen.

 2. Pak hem of haar vast

  Pak hem of haar vervolgens vast. Bijvoorbeeld door je hand om zijn of haar middel te leggen, of het gezicht van je geliefde zachtjes vast te pakken. Door de ander vast te pakken maak je de afstand tussen jullie kleiner en zorg je ervoor dat jullie gezichten elkaar straks niet missen.

 3. Geef een kleine en voorzichtige kus

  Geef je geliefde vervolgens eerst een kleine en voorzichtige kus. Hiermee bouw je de spanning alvast een beetje op, terwijl je ook het gevoel van intimiteit tussen jullie versterkt. Deze kus mag gewoon vluchtig zijn, alsof je met jouw lippen gewoon heel zachtjes en snel langs zijn of haar lippen gaat.

 4. Sluit je ogen en draai je hoofd

  Deze stap is optioneel, maar kan het perfecte gevoel versterken: sluit je ogen. Dankzij de vorige stap weet je precies hoe je moet 'richten' en is het geen probleem om je ogen nu vast dicht te doen. Draai vervolgens je hoofd voorzichtig in de juiste positie en...

 5. Kus je geliefde!

  Houd je lippen losjes, een klein beetje uit elkaar en kus je geliefde! Doe dit zachtjes en rustig en zorg ervoor dat je niet te snel je hoofd terug trekt. Neem de tijd en geniet van het moment! En na het geven van je kus kijk je je geliefde natuurlijk weer diep in de ogen, zodat je kunt laten merken hoe fijn je het vond!

Do's

 • Doe het rustig aan, je geeft de kus weg, maar je mag er zelf ook best van genieten!
 • Wacht als je denkt dat het moment niet perfect is of de ander liever niet door jou gekust wil worden
 • Ontspan je lippen

Don'ts

 • Maak geen abrupte bewegingen; de kans is groot dat je dan letterlijk je geliefde voor het hoofd stoot
 • Bereid je niet voor op een perfecte kus als je net knoflook gegeten hebt. Dan laat je meestal niet de indruk achter die je wenst!

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Bastienne Wentzel
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 59
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!