Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Sport & spel » Kaartspellen » Hoe speel ik veilig online krasloten

Hoe speel ik veilig online krasloten

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 10 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Het is geen geheim dat het internet zich uitstekend leent voor het verkopen van goederen en diensten – vele succesvolle (en minder succesvolle) ondernemingen hebben zich hier sinds de opkomst van het medium op gericht. De voordelen van het internet zijn ook de kansspel-industrie niet ontgaan; het wereldwijde web biedt veel ruimte voor innovatie en is zeer toegankelijke voor een brede groep gebruikers.

Hoedoe door: Jessica den Oever

Bekijk het profiel van Jessica den Oever
Aantal Hoedoes: 1


Benodigdheden

 • Bankpas of ander betaalmiddel dat geschikt is voor online aankopen
 • Toegang tot het internet
 • Basisbegrip van principes conventionele krasloten

Stappen

 1. Kies zorgvuldig een website

  Online krasloten zijn relatief laagdrempelig, en hoewel het een betrekkelijk nieuw fenomeen betreft is het aanbod groot. Een simpele online zoekopdracht zal daarom een uitgebreide lijst van aanbieders opleveren. De belangrijkste overweging in eerste instantie is dat u plezier beleeft aan het spel, dus het is aan te bevelen even te zoeken naar de variant die u het meeste aanspreekt. 

 2. Controleer de betrouwbaarheid van de website

  Een online kraslot kan nog zo mooi vormgegeven zijn, maar hiermee is niets gezegd over de betrouwbaarheid of kwaliteit van het gekozen spel. Lees daarom goed de voorwaarden van de website door, controleer de voorwaarden van betaling en zoek naar gebruikersbeoordelingen. Een kritische houding is hierbij van groot belang – schroom niet om de website te verlaten als u het niet vertrouwt. Verlopen SSL-certificaten, schimmige betaalmethoden of slechte gebruikerservaringen zijn allemaal voortekenen dat er iets niet klopt. Ga in zo’n geval nooit verder.

 3. Maak een account aan

  De meeste websites zullen u vragen een account aan te maken wanneer u wilt spelen. Hiermee krijgt u toegang tot de digitale krasloten. Over het algemeen wijst dit zich vanzelf, maar wees voorzichtig met het verstrekken van aanvullende informatie. Sommige aanbieders van online krasloten bieden ook andere kansspelen aan, en zullen u dan met extraatjes proberen te verleiden ook deze diensten af te nemen. Realiseer u ter allen tijden dat u hier niet op in hoeft te gaan als u dit niet wilt. 

 4. Lees de spelregels

  Het is af te raden een online kraslot te spelen zonder dat u de spelregels goed kent. Zorg dat u weet hoe het spel werkt voordat u begint te spelen, anders kan u uw geld snel kwijtraken zonder dat u doorheeft wat er is gebeurd. Biedt de website gratis krediet? Gebruik dit dan eerst om te oefenen – het kost u dan niets. Bevalt het niet? Dan hoeft u niet verder te gaan.

 5. Bepaal uw maximuminzet

  Online krasloten zijn kansspelen, en u heeft dus geen controle over de uitkomst. Dit element van spanning kan leuk zijn, maar ook aanleiding geven tot dwangmatige herhaling bij verlies. U kunt dit voorkomen door van tevoren te bepalen hoeveel u maximaal wilt uitgeven.

 6. Laad uw krediet op

  U weet nu dat de website betrouwbaar is, u kent de spelregels en u heeft uw speelsaldo opgeladen – het spel kan beginnen. Maar pas op dat u niet ten prooi valt aan de verleiding; kansspelen kunnen zeer verslavend werken. Let er daarom op dat u niet te vaak speelt, en dat u ervan blijft genieten. Stop resoluut wanneer u merkt dat uw speelfrequentie stijgt, of dat u uw maximumbedragen begint te overschrijden.

Do's

 • Controleer de betrouwbaarheid van de website
 • Wees zorgvuldig met uw persoonsgegevens
 • Kies consequent een maximumbedrag waarmee u wilt spelen
 • Kies een streefwinst die u wilt behalen
 • Stop met spelen wanneer uw maximumbedrag bereikt is, of wanneer u uw streefwinst heeft behaald
 • Controleer bij gebruik van iDeal of andere online betaalmethoden de veiligheid van de verbinding en de juistheid van de informatie

Don'ts

 • Speel niet overmatig
 • Speel alleen als u nuchter bent
 • Verstrek geen privégegevens
 • Sta nooit uw pincode of andere financiële informatie af
 • Gebruik geen automatische incasso
 • Ga geen blijvende verplichtingen aan

Bron

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
Adine Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 470
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!