Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Sport & spel » Wielersport
Wielersport

4 Hoe maak ik een bunny hop met mijn mountainbike

Door: Noortje van Dorp

Als ultimate mountainbiker kick je alleen op routes met veel stenen, boomwortels, kuilen en andere obstakels. Hindernissen die je op je bike -en dus niet lopend- neemt. Is de bunny hop een cool trucje voor de BMX-er, voor de mountainbiker brengt hij het fietsen naar een hoger niveau. Terwijl andere bikers hun remmen in knijpen, afstappen en hun fiets optillen, ‘hop’ jij zonder enige moeite over die boomstam om al snel in de verte te verdwijnen en als eerste bij de finish te zijn.


Home » Sport & spel » Wielersport

Hoe verwissel ik de achterband van mijn racefiets

Door: Noortje van Dorp

Je zal het net zien. Ben je lekker bezig met de beklimming van de Alpe d’Huez, knalt de achterband van je racefiets! Met een teiltje water en zelfklevende plakkertjes in de berm je band plakken is geen optie. Het plakken bewaren we voor thuis. Voor nu is het belangrijk om zo snel mogelijk die lekke achterband te vervangen en de achtervolging weer in te zetten. Het eruit halen van een achterwiel ziet er op de televisie altijd zo eenvoudig uit. Maar hoe moet het ook al weer?


Home » Sport & spel » Wielersport

Hoe vind ik de juiste racefietsschoenen

Door: Noortje van Dorp

Bij sommige sporten is het veel belangrijker dat je schoenen van goede kwaliteit zijn dan het daadwerkelijke sportattribuut. Bijvoorbeeld bij het wielrennen. Natuurlijk, een goede fiets is ook fantastisch. Maar heb je een uiterst fijne bolide, maar ook schoenen die enorm knellen dan is de plezier er al snel vanaf. In deze hoedoe lees je waar je op kunt letten bij de aanschaf van fietsschoenen.


Home » Sport & spel » Wielersport

Hoe bouw ik een fixie

Door: Noortje van Dorp

Misschien heb je ze al eens zien rijden: racefietsjes die volledig gestript zijn en (bovenal) geen rem hebben. Populair onder fietskoeriers, maar ook groeiend populair onder de ‘gewone Nederlander’ die er mee naar zijn werk fietst. De basis van een fixie, of een fixed bike, is eigenlijk de baanwielrenfiets. Een zogenaamde ‘doortrapper’ dus. Remmen doe je op spierkracht, of met een kleine handrem op het voorwiel die sommigen op hun stuur hebben. Hoedoe legt je in een notendop uit hoe jij je eigen fixie fiets kunt bouwen.


Home » Sport & spel » Wielersport

Hoe vervang ik een cassette

Door: Noortje van Dorp

De tandwielenset aan het achterwiel van je racefiets, mountainbike of sportfiets noem je de cassette. En het is handig als je weet hoe je die kunt vervangen. Bijvoorbeeld wanneer de tandwielen versleten zijn. Of wanneer je een tandwielenset met een ander bereik wilt omdat je in de bergen gaat fietsen. Een simpel klusje, je moet alleen even de handigheid onder de knie krijgen. Hoedoe helpt je op weg.


Home » Sport & spel » Wielersport

Hoe speel ik bikepolo (op mijn fixie)

Door: Noortje van Dorp

Hoe hip het ook klinkt, bikepolo bestaat al sinds 1891 en was zelfs onderdeel van de Olympische Spelen in 1908! Amerika heeft al tientallen jaren een levendige competitie. En met de stijgende populariteit van de fixie (baanwielrenfiets), word het ook steeds vaker in Nederland gespeeld. Bikepolo kun je vergelijken met gewoon polo, alleen zit je nu niet op een paard maar op een ijzeren ros! Hoedoe legt je uit hoe je ‘hard court’ bikepolo speelt.


Home » Sport & spel » Wielersport

Hoedoeners in de spotlight
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!