Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Sport & spel » Bordspellen
Bordspellen

Hoe geef ik goede Pictionary-aanwijzingen

Door: Noortje van Dorp

Is het een armband? Een wiel? Een onderzetter? Tja, die cirkel die je op het bord hebt getekend kan natuurlijk van alles zijn. Maar als je er een meisje bij tekent met wat haakjes bij de heupen die aangeven dat ze beweegt, dan is de kans groot dat je team raadt dat het rondje toch echt een hoelahoep is. Pictionary. Het lijkt zo gemakkelijk maar zelfs de meest concrete voorwerpen leveren nog heel wat denkwerk op. Wil je winnen bij Pictionary, dan zal je jezelf een aantal basisvaardigheden moeten bijbrengen. En omdat wij bij Hoedoe net zo competitief zijn als jij, zijn wij niet te beroerd om enkele van onze ‘geheimen’ te delen.


Home » Sport & spel » Bordspellen

3 Hoe win ik Kolonisten van Catan

Door: Erik Weijers

Het bordspel Kolonisten van Catan is razend populair: wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 11 miljoen exemplaren van verkocht. De bedoeling is om een eiland vol te bouwen met straten, dorpen en steden. Dorpen en steden zijn punten waard. De speler die als eerste 10 punten haalt, wint het spel. Om te kunnen bouwen, heb je grondstoffen nodig (er zijn vijf verschillende) die je binnen krijgt door je dorpen en steden tactisch te plaatsen. Daarnaast zijn er punten te verdienen door het kopen van ontwikkelingskaarten. Klinkt dit ingewikkeld? Na het spelen van een paar potjes blijken de regels eigenlijk niet zo moeilijk zijn. Lees hier vast een paar vuistregels die je helpen om gelijk te kunnen wedijveren met ervaren spelers.


Home » Sport & spel » Bordspellen

3 Hoe word ik een goede schaker
Hoe word ik een goede schaker

Door: Erik Weijers

Het schaakspel spreekt tot de verbeelding: wie kent niet de legende van de graankorrel, die het bijna oneindig aantal mogelijkheden van het spel illustreert? Toch vinden veel mensen schaken ontoegankelijk en intellectueel. Als iemand wordt gevraagd om een potje te spelen, hoor je vaak iets als: "ik ken de spelregels wel, maar daar is ook alles mee gezegd." Het is echter mogelijk om met enige inzet en vooral veel spelplezier een goede (club)schaker te worden.


Home » Sport & spel » Bordspellen

Hoe verover ik de wereld met Risk

Door: Noortje van Dorp

Verover minstens 21 gebiedsdelen met 2 legers, krijg Afrika in handen of roei het gele leger uit. Elke Risk-speler heeft altijd een speciale missie. Maar voor iedereen is het grootste doel hetzelfde, of je nu Risk speelt in het Star Wars-universum, Narnia of de Middeleeuwen: de wereld veroveren. Risk, in 1957 uitgevonden door Fransman Albert Lamorisse, is volgens kenners een klassieker onder de strategiespelen en één van de meeste gespeelde bordspellen ter wereld. En als wij bij Hoedoe een spelletje spelen, dan willen we ook heel graag winnen.


Home » Sport & spel » Bordspellen

Hoe word ik rijk met Monopoly
Hoe word ik rijk met Monopoly

Door: Noortje van Dorp

Het winnen van Monopoly heeft vooral te maken met heel veel geluk. Je moet maar net als eerste op die Kalverstraat komen. Toch kun je het spel ook zo strategisch spelen, dat de kans dát je wint groot is. En je zult merken dat de Kalverstraat helemaal niet zo'n cashcow is als je denkt.


Home » Sport & spel » Bordspellen

Hoe speel ik levend Stratego

Door: Noortje van Dorp

Jagen op anderen, sluipen, tactisch spel: levend Stratego heeft het allemaal in zich. Niks leukers dan om als een maarschalk of een bom door het bos te rennen op zoek naar de vlag van de tegenstander. En dat dan zonder gepakt te worden.


Home » Sport & spel » Bordspellen

Hoe verbeter ik mijn geheugen voor een potje Memory

Door: Noortje van Dorp

Het kan vervelend zijn als je vierjarige nichtje je opeens verslaat met Memory. Dan kan je bij de pakken neer gaan zitten en vertwijfeld gaan googlen naar symptomen van dementie. Of je kunt actie ondernemen. Bottleneck is alleen dat je je geheugen traint...met geheugentraining. Of liever gezegd: hoe meer je je geheugen gebruikt, hoe beter je geheugen wordt. Hoedoe geeft je wat geheugensteuntjes voor het trainen van je brein. Reken maar dat je de volgende keer gewoon weer wint.


Home » Sport & spel » Bordspellen

Hoe speel ik levend ganzenbord

Door: Noortje van Dorp

Ben je helemaal uitgekeken op het bordspel ganzenbord? Al genoeg in de put of de gevangenis gezeten? Talloze keren vlak voor de overwinning toch nog dood gegaan? Beproef dan eens je geluk met de levensgrote uitvoering van dit klassieke bordspel. Dan krijgt in de gevangenis zitten misschien een heel andere dimensie. Levend ganzenbord speel je op een groot plein of ander (afgebakend) terrein. Hoe ingewikkeld of grappig het wordt kun je zelf bepalen tijdens het maken van de quizvragen. In deze hoedoe helpen we je op weg.


Home » Sport & spel » Bordspellen

Hoedoeners in de spotlight
Adine Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 470
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!