Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Sport & spel » Hardlopen
Hardlopen

4 Hoe begin ik met hardlopen
Hoe begin ik met hardlopen

Door: F. Nelissen

Hardlopen kun je bijna overal en op elk moment van de dag doen. Bovendien heb je geen gedoe met een duur abonnement voor een sportschool. Hardlopen is dus de ideale sport als je een drukke baan hebt, je sociale leven wilt bijhouden en ook nog eens krap bij kas zit. Maar hoe begin je ermee? Zeker als je basisconditie nog wat te wensen over laat. Hardlopen hoeft niet zwaar of moeilijk te zijn. Begin lekker relaxed en bouw het langzaam op.


Home » Sport & spel » Hardlopen

4 Hoe kies ik de juiste loopschoenen

Door: F. Nelissen

Goede loopschoenen zijn enorm belangrijk, want ze helpen om blessures te voorkomen. Maar hoe kies je nu de juiste? Door goed te kijken naar je voet en hoe je die neerzet. Vervolgens kies je een schoen die jouw voet optimaal ondersteunt.


Home » Sport & spel » Hardlopen

Hoe koop ik de juiste hardloopkleding
Hoe koop ik de juiste hardloopkleding

Door: F. Nelissen

In tegenstelling tot je schoenen, waarbij je aan de koop veel aandacht, tijd en geld(!) moet besteden, is dit bij kleding niet per se nodig. Er zijn maar een paar eisen waar je outfit aan hoeft te voldoen. Die hangen samen met het weer waarin je gaat lopen.


Home » Sport & spel » Hardlopen

4 Hoe train ik met een hartslagmeter
Hoe train ik met een hartslagmeter

Door: F. Nelissen

Tijdens het hardlopen train je de belangrijkste spier in je lichaam: je hart. Maar dan moet je wel in de gaten houden hoe intensief je sport. Want is je hartslag te laag, dan doe je te weinig en verbetert je conditie niet. Is je hartslag te hoog, dan ben je binnen de kortste keren uitgeteld. De beste manier om je inspanning te controleren is met een hartslagmeter. Die bestaat uit een digitaal horloge met een borstband. De borstband geeft de hartslagfrequentie door aan het horloge waarop je hem vervolgens kunt aflezen.


Home » Sport & spel » Hardlopen

4 Hoe bereid ik me voor op de Dam tot Damloop

Door: F. Nelissen

De Dam tot Damloop is een van de populairste hardloopevenementen in Nederland. De afstand, 16, 2 kilometer, is ook voor de al wat gevorderde beginner goed te doen en dat maakt deze loop tot een ideaal parcours. Maar beginner of niet, een goede voorbereiding is het halve werk. Hugo Veenker is al meer dan 35 jaar actief in de atletiek en de (hard)loopsport. Eerst als atleet, met als hoogtepunt een nationale indoortitel op de 400 meter hardlopen, en verder met ervaring in alle nummers van de atletiek. Nu is hij met zijn sport- en loopadviesbureau al meer dan 20 jaar actief als trainer voor diverse loopgroepen, individuele atleten en jeugdige (top)atleten. “Belangrijk is dat je de juiste looptechniek leert en gebruikt. Daarmee kun je heel veel blessureleed voorkomen.”


Home » Sport & spel » Hardlopen

Hoe bereid ik me voor op de 4 mijl

Door: Noortje van Dorp

De vier mijl (+/- 6,5 kilometer) is een afstand die goed vol te houden is. Aan de vier mijl van Groningen doen bijvoorbeeld ook gezinnen mee. Wil je het record van de 4 mijl van Groningen (een kleine 17 minuten) verbreken, dan mag je wel goed trainen van te voren. In deze hoedoe lees je hoe kunt voorkomen dat je over je tong struikelt.


Home » Sport & spel » Hardlopen

Hoedoeners in de spotlight
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Adine Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 470
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!