Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Sport & spel » Wandelsport
Wandelsport

3 Hoe zet ik een goede Nordic Walking-stap
Hoe zet ik een goede Nordic Walking-stap

Door: Noortje van Dorp

Een wandeling door het bos of op het strand kan op den duur saai worden. Tijd voor een uitdaging? Ga het avontuur aan met Nordic Walking. De oorspronkelijke zomertraining van langlaufers is in een paar jaar tijd enorm in populariteit gegroeid. Zien we vooral mensen van middelbare leeftijd en ouder met de stokken op de fiets- en wandelpaden, er is zeker wat voor te zeggen om het ook op jongere leeftijd eens een kans te geven. Je gebruikt namelijk niet alleen negentig procent van al je spieren, je calorieverbruik is ook zo’n twintig procent hoger dan wanneer je zonder stokken zou lopen. Een total body work-out!


Home » Sport & spel » Wandelsport

4 Hoe wandel ik lange afstanden
Hoe wandel ik lange afstanden

Door: Redactie 'te voet'

De ene voet voor de andere zetten. Dat kan bijna iedereen. Maar een hele dag achter elkaar wandelen. Daar is techniek, geduld en doorzettingsvermogen voor nodig. Het wandelen van lange afstanden is populair. Niet voor niets telt Nederland tientallen langeafstandswandelpaden en is de Vierdaagse het grootste wandelevenement ter wereld.


Home » Sport & spel » Wandelsport

Hoe doe ik mee met de wandelclub

Door: Noortje van Dorp

Wandelclubs heb je in alle soorten en maten. Je hebt recreatieve wandelclubs van minder dan tien leden, maar ook clubs met meer dan duizend leden die ook wandeltochten organiseren. In ieder geval hebben alle wandelaars een gemeenschappelijk doel: wandelen. En dat is gezelliger om met meer personen te doen, dan alleen. In deze hoedoe lees je hoe je mee kunt doen met de wandelclub bij jou in de buurt.


Home » Sport & spel » Wandelsport

Hoe organiseer ik een wandelvierdaagse

Door: Noortje van Dorp

Ken jij de Nijmeegse Vierdaagse al op je duimpje en word je al ziek bij de gedachte dat je tijdens de Avondvierdaagse weer al die rondjes in de omgeving van jouw dorp of stad moet lopen? Maar vind je het wel leuk om een meerdaagse wandeltocht te maken? Dan is het tijd om je eigen wandelvierdaagse te organiseren. Dat heeft wel wat meer voeten in aarde dan alleen de route uitzetten. Deze hoedoe begeleidt je van a tot z.


Home » Sport & spel » Wandelsport

Hoedoeners in de spotlight
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!