Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Sport & spel » Hoe kan ik goedkoop sporten

Hoe kan ik goedkoop sporten

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Iedereen wil er goed uitzien, maar helaas hangt er vaak ook een flink prijskaartje aan die beoogde sixpack. Toch zijn er manieren om fit en gezond te zijn, zonder er veel aan uit te geven. Bijvoorbeeld door goedkoop te sporten. Deze Hoedoe vertelt je hoe.

Hoedoe door: Noortje van Dorp

Bekijk het profiel van Noortje van Dorp
Aantal Hoedoes: 125


Benodigdheden

 • Computer
 • Internetverbinding
 • Goede zin

Stappen

 1. Maak gebruik van kortingen

  Ben je een student, 65+-er? Veel sportscholen hanteren speciale tarieven voor deze doelgroepen. Neem daarom even de tijd en zet de diverse tarieven en eventuele kortingen van sportscholen in jouw omgeving op een rij. En kies dan voor de sportschool waar jij het meeste voordeel uit kunt halen.

 2. Check of je recht hebt op subsidie

  De overheid investeert veel geld in het promoten van sport. Ook bijvoorbeeld bij mensen die leven op of onder het bestaansminimum. Leef je van een uitkering? Dan kun je wellicht bij je gemeente bijzondere bijstand aanvragen voor een sportabonnement.

 3. Ga naar proeflessen

  Veel sportscholen dwingen je niet direct om lid te worden, maar geven je de mogelijkheid om eerst een proefles te volgen. Dit is soms gratis (als je daarna maar wel een abonnement neemt) en vaker tegen een gereduceerd tarief. Overdrijf niet, het gaat natuurlijk opvallen als je bij dezelfde sportschool veel verschillende proeflessen neemt.

 4. Bezoek open lesweken

  Sportscholen en zeker ook dansscholen hebben vaak in augustus/september en januari/februari open lesweken waar je gratis of voor een klein bedrag meerdere lessen mee kan komen doen. Sterker nog: je kunt de gehele week sporten als je dat wilt. Ideale manier om er achter te komen welke sport het best bij je past.

 5. Houd het programma van buurtcentra in de gaten

  Buurtcentra zijn gesubsidieerd door de overheid en kunnen daardoor voor een gereduceerd tarief cursussen aanbieden. In deze centra vind je hoogstwaarschijnlijk geen fitnessapparaten, maar wel danscursussen als capoeira, zumba, ballet en yoga. Ook hartstikke gezond voor je.

 6. Kies een goedkope sportschool

  Er zijn een aantal scholen die vinden dat sporten voor iedereen toegankelijk moet zijn. Sportscholen Fitallday en FitForFree zijn hier voorbeelden van. Zitten deze sportscholen niet bij jou in de buurt? Zoek dan via Google naar betaalbare sportscholen.

Do's

 • Buiten sporten als het mooi weer is. Hardlopen, wandelen, fietsen, wielrennen, frisbeeën...er zijn zoveel sporten te bedenken die je gratis kunt beoefenen.

Don'ts

 • Zonder na te denken een sportabonnement afsluiten. Straks zit je vast aan een duur abonnement waar je moeilijk vanaf komt. Bij veel sportscholen betaal je ook extra kosten voor alleen al de aanmelding. Weggegooid geld als je besluit na een maand al te stoppen.

Bron