Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Gadgets » Android » Hoe bedien ik mijn PC draadloos met mijn Android GSM

Hoe bedien ik mijn PC draadloos met mijn Android GSM

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 30 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe bedien ik mijn PC draadloos met mijn Android GSM
Er komen tegenwoordig steeds meer telefoons op de markt die gebruik maken van Google's Android besturingssysteem. Eén van de grote voordelen van dit open source besturingssysteem, is dat je dankzij de Android market toegang hebt tot een bijna eindeloze voorraad aan gratis en betaalde software. In deze gids leer je het programma Gmote te gebruiken om je Android-toestel om te toveren tot afstandbediening, muis én toetsenbord. Erg handig als je bijvoorbeeld een presentatie geeft of gewoon lekker op de bank ligt.

Hoedoe door: John den Haan

Bekijk het profiel van John den Haan
Aantal Hoedoes: 8


Benodigdheden

  • Een host PC of Mac die je op afstand wilt bedienen
  • Een GSM die op het Android-besturingssysteem draait
  • Een draadloos netwerk, waarop de host is aangemeld
  • De server-applicatie Gmote server op de hostmachine
  • De client-applicatie Gmote op je Android-GSM

Stappen

  1. Meld beide apparaten aan op het netwerk

    De eerste stap is ervoor zorgen dat beide apparaten op hetzelfde (draadloze) netwerk zijn aangemeld. Zorg ervoor dat de WiFi op je Android GSM aanstaat en voer indien nodig de netwerksleutel in op het toestel.

  2. Installeer de client-software

    Ga op je android-telefoon naar de website van Gmote en download de client applicatie. Het maakt niet uit welke GSM je gebruikt. Of het nu een Nexus One, een LG Optimus of een Motorola Milestone is; als het toestel Android gebruikt, kan het Gmote draaien. 

  3. Installeer de server

    De server-applicatie van Gmote is beschikbaar voor zowel Windows, Linux als Mac. Tijdens installatie zal je eerste gevraagd worden om een paswoord. Kies een sterk wachtwoord wat niet makkelijk door een ander te raden is! Doe je dit niet, dan kan iedereen op hetzelfde netwerk je PC overnemen.

    Wachtwoord

    Na installatie zal je gevraagd worden aan te geven in welke mappen je je muziek en films opslaat. Voeg zoveel paden toe als je denkt nodig te hebben.

    De server instellen

  4. Start de client en maak verbinding

    Als alles goed gaat, zul je nu bij het starten van je Gmote client je PC of Mac aangemerkt zien staan als Gmote server.

    Is dit niet geval, dan krijg je een foutmelding te zien. In dit geval ga je op je PC even naar het taak-icoon van de server en klik je op "help->show local IP address". Schrijf dit nummer (het bestaat uit 4 getallen met puntjes ertussen) op. Ga nu op je telefoon naar "Enter IP manually" en voer het zojuist opgeschreven nummer in. Laat de overige instellingen staan. Druk op "done" om de sessie te starten.

    Je zult nu gevraagd worden om het wachtwoord dat je bij installatie van de server hebt opgegeven. Als je dit hebt ingevoerd, is de verbinding tot stand gebracht en kun je beginnen.

  5. Bedien je PC!

    Gmote is een veelzijdig programma, dat je in staat stelt je PC op verschillende manieren te bedienen. De volgende drie functionaliteiten zijn nog wel het meest interessant:

    • Mediaspeler: druk op 'browse' om door je vooraf opgegeven mappen te bladeren. Je kunt nu muziek of films selecteren en kiezen of je deze op je PC of op je telefoon wilt afspelen. Met name deze laatste functionaliteit is interessant; je kunt nu je MP3-bestanden via je telefoon afspelen zolang je binnen je WiFi-netwerk blijft.
    • Webbrowsen: met de web browsing functionaliteit kun je zowel op de telefoon via de PC browsen als op de PC zelf webpagina's openen.
    • Toetsenbord/muis: deze functionaliteit maakt van je android toestel een touchpad! Ga naar het menu en klik 'touchpad' om deze modus te activeren. Door op het toetsenbordje te drukken, kun je ook toets-aanslagen overzenden. Je kunt nu je complete PC bedienen, als ware je Android-toestel een draadloze desktop!

Do's

  • Kies een goed paswoord! Doe je dit niet, dan loop je, vooral als je veel met je laptop reist, een risico.
Hoedoeners in de spotlight
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!