Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Gadgets » PlayStation » Hoe gebruik ik een PlayStation 3

Hoe gebruik ik een PlayStation 3

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 1 dag
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Na de introductie van deze console, was de PlayStation 3 direct razend populair. Zowel die-hard gamers als nieuwe liefhebbers kochten het apparaat. Maar waarom is de PS3 zo populair, of beter gezegd: wat kun je er eigenlijk mee?

Hoedoe door: Lars Hobma

Bekijk het profiel van Lars Hobma
Aantal Hoedoes: 1


Benodigdheden

 • PlayStation 3
 • Controller (vaak meegeleverd met het apparaat)
 • Games
 • DVD's
 • Verbinding met internet (draadloos of met draad)

Stappen

 1. Meld je aan

  Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van je PS 3, zul je je eerst aan moeten melden. Zorg ervoor dat je verbonden bent met het internet en volg de stappen in het scherm - die bij de eerste keer opstarten verschijnen - om een eigen account aan te maken. Dit doe je door je gegevens in te vullen. Het account kun je gebruiken om online te spelen en spelletjes te kopen.

 2. Speel een game

  Je PS 3 is natuurlijk hoofdzakelijk bedoeld voor het afspelen van games. Na het aanmelden kun je in de daarvoor bestemde drive een game doen. Door vervolgens dubbel te klikken op het bewuste icoontje, kun je de game starten. 

 3. Kijk een film

  Je PS 3 is niet alleen geschikt voor het spelen van games, maar ook voor het bekijken van Blu Ray schijven. Hartstikke handig dus! Het afspelen van een Blu Ray schijf werkt hetzelfde als het afspelen van een game; je plaatst de schijf in de drive, de PS 3 scant de schijf en begint met afspelen! 

 4. Maak verbinding met je computer

  Als je PS 3 en computer met hetzelfde internet-netwerk verbonden zijn, kun je deze twee apparaten ook met elkaar verbinden. Dat is handig, want dan kun je bijvoorbeeld films of games van je PC direct op je PS 3 zetten. Bekijk de netwerkopties op je PC, selecteer je PS 3 en stel je thuisnetwerk in.

 5. Speel online

  Een spelletje in je eentje spelen is natuurlijk best leuk, maar met een hele groep gamen is veel leuker. Als je vrienden geen tijd hebben of jij de enige gameliefhebber in je omgeving bent, dan speel je gewoon online, met tientallen mensen. Zorg ervoor dat je PS 3 is aangemeld en zoek via het berichtvenster > vrienden naar mensen die beschikbaar zijn om te spelen. Je kunt je vrienden ook 'bewaren', waardoor je ze later weer makkelijk terug kunt vinden.

Do's

 • Zoek op internet naar info over de games en dvd's
 • Kijk verder dan alleen games en dvd's; de mogelijkheden van de PS3 zijn indrukwekkend
 • Houd je stroomrekening in de gaten; gamen moet wel leuk blijven

Don'ts

 • Laat je PS3 niet onnodig aan staan. Dit is niet goed voor je console en ook niet voor je stroomrekening
 • Bouw je console niet om; dit is niet toegestaan en je loopt het risico dat bepaalde spellen na het ombouwen niet meer werken

Bron

Meer uitleg

Populairste Hoedoes

Hoedoeners in de spotlight
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Bastienne Wentzel
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 59
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!