Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Internet » Websites » YouTube » Hoe download ik een video van YouTube

Hoe download ik een video van YouTube

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 15 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Soms vind je een video op YouTube die je wel zou willen downloaden. Bijvoorbeeld om te bekijken als je geen internet hebt, of omdat je bang bent dat het filmpje misschien weer van YouTube zal verdwijnen. Maar hoe moet dat?

Hoedoe door: David Feltkamp

Bekijk het profiel van David Feltkamp
Aantal Hoedoes: 2


Benodigdheden

 • Een computer
 • Internet
 • Eventueel Firefox (voor grote video's)

Stappen

 1. Bepaal welk filmpje je wilt downloaden

  Kies eerst het filmpje dat je wilt downloaden. Onthoud de url (het webadres, dus bijvoorbeeld "http://www.youtube.com/watch?v=wVJkkDnaXvI", deze heb je nodig voor de volgende stap.

 2. Probeer het filmpje via een website te downloaden

  Er zijn twee manieren om YouTube-filmpjes te downloaden: via speciale websites of via de Firefox-browser. Via een website is de makkelijkste manier, dus die ga je eerst proberen. Je gaat naar zamzar.com en negeert alle reclame die over je uitgestort wordt.

  Op zamzar.com klik je op 'URL', want je wil geen bestand converteren maar een YouTube-filmpje downloaden.

  Onder 'Step 1' vul je de url in die je in de vorige stap onthouden hebt.

  Onder 'Step 2' kies je wat voor bestand je uiteindelijk wilt krijgen (onder 'Video formats'). 'Avi' is meestal een goede keuze, want op de meeste computers af te spelen.

  Onder 'Step 3' moet je je e-mailadres invullen. Hier wordt later de link naar het filmpje naartoe gestuurd. Wat ze verder met de verzamelden mailadressen doen, durf ik niet te zeggen. Lees: je mailadres opgeven is op eigen risico. Mocht je dit niet op prijs stellen, kun je het beste meteen door naar de volgende stap.

  Zoals gezegd, krijg je enige tijd na het voltooien van bovenstaande procedure een link naar het avi-bestand. Dan is het nog slechts een kwestie van downloaden.

 3. Download het filmpje met behulp van Firefox

  Mocht het downloaden niet gelukt zijn via zamzar.com (bijvoorbeeld omdat het filmpje te groot is of omdat je je e-mailadres niet wilde opgeven), dan kan het via Firefox. Mocht je Firefox nog niet geïnstalleerd hebben, dan kun je deze browser hier downloaden.

  Open Firefox. Ga naar Tools >> Add-ons (het Tools-menu vind je bovenin). Vul in het zoekveld in 'youtube video download'.

  Eén van de resultaten heet '1-Click YouTube Video Download'. Klik hierop, daarna op 'Add to Firefox...' en daarna op 'Install Now'. Even Firefox opnieuw opstarten.

  Ga nu naar het filmpje dat je wilt downloaden. Rechtsonder het filmpje, naast het aantal 'views', zie je nu 'FLV', 'MP4' en '3GP' staan. Dit zijn de bestandstypes waartussen je kunt kiezen om het filmpje te downloaden. MP4 en 3GP zijn waarschijnlijk de bestandstypes die je met de meeste videoprogramma's kunt afspelen.

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Bastienne Wentzel
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 59
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!