
Hoe maak ik tonijnsalade
Document acties
- Tijdshoeveelheid 15 minuten
- Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden
- 250 gram gekookte tonijn (uit blik)
- 125 milliliter ketchup
- 125 milliliter mayonaise
- 1 ui
- 1 tomaat
- 1 appel
- Peper
- Zout
- Mesje
- Vergiet
- Mengkom
- Spatel
- Goed afsluitbare bewaardoos
Stappen
-
Snijd ui, appel en tomaat
Pel de ui en versnipper deze. Als je daar niet handig in bent, kun je eventueel de foodprocessor gebruiken. Snijd dan wel de grote stukjes nog wat fijner, zodat de salade uiteindelijk wel lekker smeuiig kan worden. Schil ook de appel en haal het klokhuis eruit. Snijd de appel in stukjes van ongeveer 3 bij 3 mm. Snijd tot slot de tomaat in ongeveer even kleine stukjes.
-
Voeg de tonijn toe
Doe de ui, appel en tomaat in een vergiet. Voeg ook de tonijn toe. Zowel van de tonijn als van de tomaat komt nog vrij veel vocht. Laat het mengsel dus even uitlekken.
-
Voeg de mayonaise toe
Schep het uitgelekte mengsel over in een mengkom en voeg de mayonaise toe. Roer alles met een spatel goed door. Zorg ervoor dat alle ingrediënten in aanraking komen met de mayonaise.
-
Voeg de ketchup toe
Doe vervolgens hetzelfde met de ketchup. De ketchup geeft de salade niet alleen een wat kruidigere smaak, het zorgt ook voor de kenmerkende kleur van tonijnsalade. Ook hiervan is het dus belangrijk dat het goed door het mengsel geroerd wordt. Pas de hoeveelheid ketchup aan op de salade; deze mag niet te papperig worden, dat is niet lekker.
-
Breng de salade op smaak
Als alle ingrediënten goed door elkaar gemengd zijn, kun je de salade verder op smaak brengen met peper en zout. Roer beide weer goed door de salade en proef tussendoor. Zodra de salade op smaak is, kun je de salade lekker op een broodje smeren. Bewaren in een goed afgesloten doos in de koelkast kan natuurlijk ook. De salade blijft ongeveer een week houdbaar.
Do's
- Kies biologische ingrediënten voor een extra gezonde tonijnsalade
Don'ts
- Gebruik geen oude tonijn, dat doet afbreuk aan de salade
- Bewaar tonijnsalade niet in de vriezer. In de koelkast is het - mits goed afgesloten - zeker een week houdbaar