Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Buitenshuis eten » Restaurant
Restaurant

Je gaat er heen om iets te vieren, bekend te maken, te presenteren, of om iemand te ontmoeten, te verrassen en te verwennen. Maar ook als je gewoon een keer geen zin hebt om te koken. Wat de motivatie voor je restaurantbezoek ook is, je wilt in de eerste plaats altijd lekker eten en drinken.

5 Hoe gedraag ik me in een sterrenrestaurant
Hoe gedraag ik me in een sterrenrestaurant

Door: Janine Bruinooge

De meeste van ons zijn er geen kind aan huis. We weten dan ook niet altijd even goed hoe we ons er moeten gedragen. Sterrenrestaurants: wat moet je absoluut niet doen en wat juist wel? Gelukkig is een bezoek aan een sterrenrestaurant niet erg ingewikkeld. Met een beetje kennis van de menu- en wijnkaart, tafelmanieren en etiquette kom je een heel eind en kun je je tijdens je sterrendiner concentreren op hetgeen waarvoor je gekomen bent: genieten van je gastronomische avondje uit!


Home » Eten & drinken » Buitenshuis eten » Restaurant

5 Hoe bestel en proef ik wijn in een restaurant
Hoe bestel en proef ik wijn in een restaurant

Door: Janine Bruinooge

Wijnkaarten kunnen met al hun verschillende termen en namen behoorlijk intimiderend zijn. Laat je er echter niet door afschrikken en bestel gewoon wijn bij het eten. Als je een paar basisregels in acht neemt, ben je namelijk prima in staat om een geschikte wijn voor bij het diner te kiezen. En wat het voorproeven betreft: niet druk over maken, gewoon doen. Het ziet er ingewikkelder uit dan het is.


Home » Eten & drinken » Buitenshuis eten » Restaurant

Hoedoeners in de spotlight
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!