Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Uiterlijke verzorging » Handen en nagels » Hoe maak ik een nagelversiering

Hoe maak ik een nagelversiering

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 30 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe maak ik een nagelversiering
Een eenvoudig nagellakje is leuk, maar soms best een beetje saai. Met een mooie nagelversiering maak je veel meer indruk, zeker als je die zelf maakt. Met de juiste gereedschappen is dat niet zo moeilijk!

Hoedoe door: Adine Faber-Versluis

Bekijk het profiel van Adine Faber-Versluis
Aantal Hoedoes: 469


Benodigdheden

 • Nagellakremover
 • Wattenschijfjes
 • Wattenstaafjes
 • Nagelschaartje of vijl
 • Nagellak in je favoriete kleur(en)
 • Nailart-pennetjes in je favoriete kleur(en)
 • Strass steentjes
 • Basecoat
 • Topcoat

Stappen

 1. Check je nagels

  Hoewel het niet nodig is om je nagels helemaal te manicuren voor je aan je nagelversiering begint, is het wel  zo mooi als ze een beetje een gelijke vorm hebben. Controleer je nagels dus even en knip/vijl ze bij waar nodig.

 2. Oriënteer je op de mogelijkheden

  Je kunt voor je nagelversiering je eigen creativiteit de vrije loop laten, maar je kunt ook beginnen met wat ontwerpjes die door anderen gemaakt zijn. Op internet kun je verschillende stappenplannen vinden met in sommige gevallen - zoals op de website van Nails Magazine - zelfs het benodigde niveau.

  Kies voor je begint een leuk ontwerp uit en zorg ervoor dat je de verschillende stappen van dit ontwerp voor je neus hebt. Print ze uit, teken ze na of houd de website bij de hand; net wat voor jou het beste werkt.

 3. Zet je materialen klaar

  Nagelversieringen aanbrengen is een precies werkje. Omdat je steeds gebruik maakt van kleine accentjes, drogen ze snel. Het is dus belangrijk dat je al je materiaal binnen handbereik hebt. Dit geldt voor de verschillende lakjes, maar ook voor de nagellakremover. Als je een foutje maakt, dan kun je dit direct wegwerken!

 4. Reinig je nagels

  Je nagellak - en dus je versiering - blijft alleen mooi zitten als je nagels vetvrij zijn. Doe daarom een beetje nagellakremover op een wattenschijfje en wrijf je nagels goed schoon. Eventuele restjes nagellak kun je op deze manier ook snel en gemakkelijk verwijderen.

 5. Breng de basecoat aan

  Om te voorkomen dat je nagels verkleuren én om ervoor te zorgen dat je versiering straks goed blijft zitten, begin je met een basecoat. Die breng je aan op je gereinigde nagels. Een basecoat is een transparante, vrij dunne lak. Je ziet de basecoat niet zitten en hij droogt lekker snel.

 6. Breng de nagelversiering aan

  Gebruik nu je stappenplan of eigen idee om je nagelversiering aan te brengen. Zorg dat je je hand zo stil mogelijk houdt en probeer zoveel mogelijk gelijke lagen aan te brengen. Let erop dat er geen druppels aan je penseeltje hangen.

  Als je voor het eerst een nagelversiering aanbrengt, houd hem dan eenvoudig. De kans op succes is groter en dat is ongetwijfeld een stimulans voor de volgende keer. Bovendien zien eenvoudige ontwerpen er vaak veel mooier uit.

 7. Breng een topcoat aan

  Om je versiering in goede conditie te houden, breng je als laatste een topcoat aan. Dit is een transparante laag die wat dikker is dan de basecoat en een beschermend filmpje legt over je nagel. De lak eronder wordt zo prima beschermd.

 8. Zorg voor een finishing touch

  Als je versiering er netjes op zit en gedroogd is, breng je als finishing touch een strass steentje aan op iedere nagel. Zo springt je nagelversiering op een makkelijke manier nog meer in het oog. Let er wel op dat je het steentje direct op de juiste plek plakt; als je het steentje verkeerd plakt en weer van je nagel afhaalt, kan het zo zijn dat je per ongeluk een stukje van je versiering mee trekt.

 9. Verzorg je nagels

  Breng vervolgens iedere twee tot drie dagen een nieuwe topcoat aan, om je versiering zo lang mogelijk mooi te houden. Breng die laag voorzichtig aan en probeer vooral niet over het strass steentje te lakken.

  Verzorg je nagels daarna goed; masseer de nagelriemen regelmatig met een verzorgende olie en probeer je handen en nagels wat te ontlasten door bijvoorbeeld handschoenen te dragen tijdens de afwas of het werken in de tuin.

Do's

 • Doe rustig aan; je schiet zomaar uit
 • Maak gebruik van nailart-pennetjes en niet van gewone nagellak; daarmee is het bijna onmogelijk om een mooie nagelversiering te maken
 • Gebruik je kunstnagels? Versier ze dan eerst en breng ze daarna pas aan

Don'ts

 • Laat je niet ontmoedigen: het maken van mooie versieringen vraagt om wat oefening

Bron

Hoedoeners in de spotlight
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!